dobroge.tv

Live

Protest în Piaţa Victoriei. Sindicaliştii din Educaţie vor anunţa astăzi ce se va întâmpla cu greva generală

25 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Astăzi, de la ora 12:00, sindicatele din educaţie organizează un protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru a susţine greva generală declanşată de la începutul săptămânii.Protestul este organizat pentru a susţine greva generală care s-a derulat de la începutul săptămânii.

Liderii sindicali au anunţat că, la ora 12.00, urmează să facă anunţul cu privire la ce se va întâmpla în continuare cu greva generală.Până acum, sindicaliştii au explicat că oferta Guvernului nu este suficientă pentru a se renunţa la protest.

Care sunt revendicările:

  • Majorarea salariilor personalului din învăţământ, în conformitate cu importanţa socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic;
  • Instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflaţiei;
  • Plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar şi nedidactic;
  • Acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă personalului din învăţământ;
  • Acordarea drepturilor prevăzute în legislaţia în vigoare şi contractele colective de muncă aplicabile (decontarea navetei, plata indemnizaţiei de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat etc.);
  • Creşterea anuală a investiţiilor în învăţământ, pentru îmbunătăţirea bazei materiale şi a infrastructurii;
  • Renunţarea la aplicaţia EduSal şi înlocuirea acesteia cu un program informatic de salarizare gestionat şi administrat de Ministerul Educaţiei.

UPDATE. La protestul din Piaţa Victoriei s-au strâns deja peste 3.500 de persoane care au steaguri, fluiere şi vuvuzele şi scandează lozinci. Totodată, sindicaliştii au anunţat că resping oferta înaintată aseară de către Guvern, iar greva va continua.

”Am hotărât să dăm un răspuns Guvernului la oferta înaintată aseară. Chiar astăzi, miile de colegi veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât acestei oferte. Greva nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale, este o grevă pentru demnitate, pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţământ, este o grevă pentru respect", a declarat unul dintre liderii sindicaliştilor reuniţi în Piaţa Victoriei, reprezentant al Federaţiei ”Spiru Haret”.

Sursă foto: observatorulprahovean.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233