dobroge.tv

Live

Percheziții în județul Constanța. Un bărbat a fost reținut pentru evaziune fiscală: ar fi efectuat operațiuni comerciale cu cereale, fără a le înregistra în actele contabile

Percheziții în județul Constanța. Un bărbat a fost reținut pentru evaziune fiscală: ar fi efectuat operațiuni comerciale cu cereale, fără a le înregistra în actele contabile
30 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

La data de 29 mai, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat șapte percheziții domiciliare, la locuințele a trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, precum și la punctul de lucru al unei societăți comerciale.

Perchezițiile au avut loc în județele Constanța, Călărași și în municipiul București.

În perioada 2018 – 2019, cele trei persoane, administratori ai unei societăți comerciale, sunt bănuite că ar fi efectuat operațiuni comerciale cu cereale, fără a le înregistra în actele contabile ori în alte documente legale, prin aceasta fiind cauzat, bugetului consolidat al statului, un prejudiciu de aproximativ 1.800.000 de lei, reprezentând impozit pe venit, impozit pe profit și T.V.A.

Totodată, în aceeași calitate și în aceeași perioadă de timp, cele trei persoane sunt bănuite că, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi declarat, în mod fictiv, sediul social al societății comerciale, într-o comună din județul Constanța, ca urmare, organele fiscale fiind în imposibilitate de a realiza activitatea de control.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile și date informatice de interes în cauză.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 43 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală.

Acesta a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu propunere legală.

La acțiune au participat și polițiști de la Secția 3 Poliție Rurală Mangalia, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 1 București, Poliției Sectorului 2 București și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, criminaliști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233