dobroge.tv

Live

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri vor fi la datorie în minivacanța de Rusalii

31 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

În perioada 1-5 iunie, pe perioada minivacanței de Rusalii, autoritățile vor fi la datorie. Sute de polițiști, jandarmi și pompieri sunt pregătiți să intervină pentru ca evenimentele care vor avea loc în județul Constanța să se încheie fără evenimente nefericite.

„Având în vedere perioada minivacanței de Rusalii, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dispus măsuri specifice pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Polițiștii vor fi prezenți pe principalele artere rutiere în localitățile urbane și rurale pe căile de acces către lăcașurile de cult, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. Astfel, în perioada 1 - 5 iunie, peste 200 de polițiști, în principal din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, precum și luptători din cadrul Serviciul pentru Acțiuni Speciale, folosind aproximativ 100 de autospeciale și 10 aparate radar vor acționa zilnic în județul Constanța.

Prioritatea efectivelor IPJ Constanța va fi menținerea ordinii și liniștii publice. Astfel, în funcție de evoluția situației operative, dispozitivele de siguranță publică vor fi adaptate pe raza localităților urbane, rurale și în stațiunile de pe litoralul mării Negre, punându-se accent pe misiunile de patrulare în zonele aglomerate”, a declarat Olimpia Ceară, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere de circulație, obiectivul acestora fiind fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor rutiere.

„Recomandăm conducătorilor auto să aibă o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulație și să consulte în permanență centrul InfoTrafic al Poliției Române”, a mai declarat Olimpia Ceară.

Peste 200 de pompieri la datorie

Peste 200 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‹‹Dobrogea›› al județului Constanța sunt pregătiți să intervină zilnic pe durata minivacanței de Rusalii în cazul producerii unor situații de urgență. Pentru gestionarea eficientă a astfel de situații ce pot apărea pe durata minivacanței, având în vedere că în această perioadă pe litoral este așteptat un număr mare de turiști, ca măsură suplimentară, la nivelul Inspectoratului, vor fi operaționalizate cinci puncte temporare de lucru în localitățile Agigea, Ciocârlia, Valea Dacilor, Vama Veche și Valu lui Traian. Acestea vor fi operaționale începând cu data de 1 iunie, ora 08.00, până în data de 6 iunie ora 08.00, fiind încadrate cu autospeciale de stingere și descarcerare”, a declarat locotenent Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

Pe linia prevenirii situațiilor de urgență au început deja controalele la agenții economici, la amenajările temporare la care este anunțată afluență mare de public.

Pentru a evita evenimentele nedorite, reprezentanții ISU Dobrogea doresc să facă o serie de recomandări celor care aleg să-și petreacă timpul liber pe litoral: să frecventeze doar locurile special amenajate pentru înot, să respecte semnificația steagurilor arborate la foișoarele salvamarilor, să nu realizeze acte de teribilism prin plonjarea de pe stabilopozi, platforme sau alte elemente de construcții, să nu intre în apa rece înfierbântați, nu lăsați niciodată copiii nesupraveghiați în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici, nu lăsați copiii să se joace în locuri unde există posibilitatea de a cădea în apă”, a mai declarat Ana Maria Stoica.

Sute de jandarmi vor asigura ordinea și liniștea publică

„În perioada 1-5 iunie, în contextul minivacanței, jandarmii din cadrul IJJ Constanța vor fi zilnic la datorie în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță pentru cei care vor fi prezenți pe litoralul Mării Negre în această perioadă. Pe lângă celelalte misiuni specifice, în perioada minivacanței, jandarmii vor veghea și la desfășurarea în condiții de siguranță a unor manifestări sportive, cultural artistice și de divertisment”, a declarat maior Cosmin Neagu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța.

„În perioada 1-5 iunie, peste 110 jandarmi din cadrul GMJ Constanța se vor afla zilnic la datorie. Pe linia menținerii ordinii publice ne vom asigura că cei care vor să petreacă momente de neuitat în stațiunile Năvodari, Mamaia, Cotinești, Vama Veche sau în municipiul Constanța vor fi în siguranță”, a declarat locotenent colonel Murariu Constantin, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

Polițiștii de frontieră, la datorie în minivacanța de Rusalii

„În perioada 1-5 iunie, aproximativ 200 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor desfășura zilnic activități specifice în punctele de trecere, precum și de supraveghere a frontierei de stat. Aceștia vor folosi mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotare, precum și mijloacele tehnice speciale de supraveghere a frontierei. În această minivacanță, ne așteptăm la valori de trafic crescute în punctul de trecere a frontierei de stat de la frontiera cu Bulgaria pentru că mulți români aleg să-și petreacă vacanța în afara țării”, a declarat inspector principal de poliție Andrei Ene, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233