dobroge.tv

Live

Creștere fulminantă a joburilor din turism, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut: 20.000 de anunțuri au fost postate pe platformele de recrutare

02 iunie 2023
Publicitate

Vara începe cu o creștere fulminantă a joburilor din turism. Peste 160.000 de joburi noi și 4,4 milioane de aplicări. Este bilanțul primelor șase luni ale acestui an. Aproape 84% dintre aplicări au fost pentru joburi care se lucrează de la birou și doar aproximativ 2% au fost pentru locuri de muncă în străinătate. Datele au fost oferite de o platformă de recrutare online.

Primele șase luni ale anului au venit cu peste 160.000 de oferte noi de joburi postate de angajatori, nivel similar cu aceeași perioadă a anului trecut. Retailul și serviciile ocupă primele două locuri ale clasamentului celor mai activi angajatori.

Împărțite pe domenii de activitate, de la începutul anului și până acum, au fost postate 40.000 de joburi pentru retail, 26.000 pentru servicii, 21.000 pentru industria alimentară și 20.000 pentru turism. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, vedem o creștere a numărului de joburi din turism”, a declarat Bogdan Badea, CEO-ul uneia dintre cele mai mari platforme de recrutare online.

Tot spre deosebire de anul trecut, se observă o tendință descrescătoare a intenției angajatorilor de a recruta pentru poziții remote. Astfel, de la începutul anului și până acum, au fost postate aproape 10.000 de joburi remote. În scădere față de 2022 se regăsesc și joburile din străinătate.

„87,4% dintre joburile scoase anul acesta în piață de angajatori au fost pentru România și au reprezentat joburi pentru care este necesară prezența la birou”, a adăugat Bogdan Badea.

În acest sens, din cele 4,4 milioane de aplicări înregistrate în perioada 1 ianuarie – 30 mai, 83,6% au fost pentru joburile din România, non - remote, 14,7% pentru cele remote și 1,7% pentru străinătate.

„Vedem ceva mai multă efervescență la nivel general în ceea ce privește aplicările. Avem aproximativ 900.000 de aplicări în fiecare lună, în creștere cu aproape 10% față de anul trecut. Și numărul de candidați noi din platformă a avut o evoluție de 17% în această perioadă comparativ cu prima jumătate de an din 2022”, a mai spus Bogdan Badea.

Cele mai multe aplicări au fost direcționate către anunțurile angajatorilor din retail. Urmează serviciile, sectorul de call center / BPO, IT / telecom, financiar bancar, turism și industria alimentară.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233