dobroge.tv

Live

Minivacanța de Rusalii, pe litoral. Plajele din Mamaia au fost luate cu asalt de turiști încă de la primele ore ale dimineții: „A ținut vremea cu noi”

02 iunie 2023
Publicitate

Primul weekend de vară pe litoral a venit cu vânt alert, valuri bune pentru baie și soare strălucitor pentru un bronz de invidiat. Când vine vorba de vacanță, oamenii nu se uită la nimic și se gândesc doar să petreacă: plajele au fost azi mai pline ca niciodată, pentru un început de sezon. Sunt 70.000 de români la mare, toți veniți cu un singur gând: să se distreze cât mai mult și cât mai bine.

Toată ziua soarele a strălucit iar mercurul a urcat în termometre până la 27 de grade Celsius. Vara a venit brusc la mare, iar turiștii au fost bucuroși: nimeni n-a plecat o clipă de pe șezlong sau cearșaf.

Cred că e prima oară când vin atât de devreme la mare, dar sunt plăcut surprins. E multă lume, e ok, e cald. A ținut vremea cu noi”, spune un turist.

„Am venit pentru patru zile într-o minivacanță să stăm la plajă, să ne distrăm, ne plimbăm și cam atât. Ne odihnim. Ne relaxăm, să scăpăm de stresul din București”, spune o turistă.

„Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dat soare, ne-a dat căldură. Și anul trecut la fel a fost”, spune o altă turistă.

La ora prânzului plajele din stațiunea Mamaia erau deja destul de aglomerate, cu turiști veniți din toate colțurile țării, hotărâți să plece acasă cu un bronz cât mai uniform. Cu toții și-au făcut programul pentru această minivacanță din timp. Au stabilit și un buget, iar unii sunt dispuși să îl depășească. Alții însă speră să se încadreze în suma stabilită.

„Ieșim la terasă, la plajă și cam atât, deocamdată”, spune un turist.

„Doar pentru o zi. Doar astăzi, atât. O mică plimbare. Stăm vreo două-trei ore pe plajă, apoi mergem puțin pe faleză și probabil spre după-amiază plecăm spre casă”, spune un alt turist.

Un calcul simplu arată că o familie cu un copil scoate din buzunar în medie între 100 și 200 de lei pentru o zi de plajă. Banii se duc pe mâncare, băutură, șezlonguri precum și alte distracții în special pentru copii. Dar banii nu contează dacă oamenii se simt bine. Primul weekend de vară a adus și încasări frumoase operatorilor de plaje cu șezlonguri, paturi și baldachine colorate.

„Prețurile variază între 30 și 50 de lei în funcție de zona de pe plajă pe care o aleg oaspeții noștri. Zona premium care e constituită de primele rânduri de la apă și zona centrală din fața barului, unde și șezlongurile sunt mai confortabile, prețul este de 50 de lei”, a declarat Lucian Marcu, administrator plajă.

Și pentru ca turiștii să aibă parte de o vacanță relaxantă, administratorii de plajă le oferă acestora de cele mai bune servicii.

Avem servicii de masaj, avem niște meseuri foarte buni, profesioniști. Oaspeților noștri le place mult acest lucru. Avem un beach bar foarte bine pus la punct, am încercat și acolo să eficientizăm cât mai mult lucrurile, să servim mai repede, mai bine, mai corect, în așa fel încât clienții noștri să plece cu o impresie cât mai bună de aici”, a mai declarat Lucian Marcu, administrator plajă.

Distracția turiștilor a fost supravegheată de pe mal de către salvamarii instalați la post. Au stat întreaga zi cu ochii pe aventurieri.

Să nu depășească prea mult zona de siguranță, balizele, pentru că acolo este zonă de agrement, trec sky jet-uri, bărci cu motor, ambarcațiuni fără motor și se pot întâmpla accidente. Noi suntem în zonă, am început treaba. Pe zona aceasta suntem vreo 20 de salvamari deocamdată, pe Mamaia, doar pe această bucată”, a declarat Valentin Ivan, salvamar.

Vremea pe litoral se anunță în continuare perfectă pentru turiști. Așa că programul de vacanță este simplu: conține soare, apă, plajă și distracție.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233