dobroge.tv

Live

Operatorii de plajă au fost amendați cu peste 2 milioane de lei, în acest sezon estival

Operatorii de plajă au fost amendați cu peste 2 milioane de lei, în acest sezon estival
14 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) au sancționat operatorii de plajă în acest sezon estival, cu peste 2 milioane de lei, în urma neregulilor constatate. Printre acestea se află amplasarea de beach-baruri neprevăzute în contractul de închiriere, extinderea ilegală a acestora, nerespectarea distanţei de cinci metri între linia apei şi primul rând de şezlonguri, neasigurarea unei suprafeţe de plajă pentru turiştii care nu doreau închirierea unui şezlong.

Printr-un comunicat de presa transmis miercuri, ABADL anunță că unii operatori au fost amendaţi în acest sezon estival cu sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.047.500 lei.

În această vară au fost efectuate 929 de controale şi au fost impuse 2.123 măsuri pentru remedierea neconformităţilor constatate, iar pentru neaducerea la îndeplinire a măsurilor impuse au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale în cuantum de în valoare totală de 2.047.500 lei”, se arată în comunicatul ABADL.

Cele mai frecvente nereguli descoperite au fost: amplasarea de beach-baruri neprevăzute în P.U.Z. şi nici în contractul de închiriere; extinderi ale beach-barurilor, rezultând o suprafaţă construită mai mare decât cea prevazută în P.U.Z şi în actul adiţional la contractul de închiriere a sectorului de plajă; neasigurarea unei suprafeţe de plajă pentru turiştii cu accesorii proprii (zona de plajă destinată plajei pe nisip); nerespectarea distanţei de cinci metri între linia apei şi primul rând de şezlonguri, în vederea asigurării accesului cu utilaje pentru efectuarea lucrărilor mecanizate de întreţinere a plajelor; amplasarea unor dotări de agrement neprevăzute în P.U.Z. (saltele elastice, instalaţii corzi elastice); număr insuficient de recipiente pentru colectarea selectivă a deşeurilor rezultate din activitatea turistică.

Directorul ABADL, Bogdan Bola, a afirmat că inspectorii instituţiei au realizat demolarea construcţiilor ilegale de pe plajă, deşi administraţiile locale erau primele abilitate să facă acest lucru.

Pentru construcţiile ilegale, operatorii de plajă au fost sancţionaţi contravenţional conform O.U.G. nr. 202/2002, întrucât nu au dus la îndeplinire măsura privind dezafectarea acestora, iar în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 50/1991, s-a solicitat autorităţilor administraţiei publice locale să intervină pentru dezafectarea beach-barurilor ilegale şi a extinderii acestora.”, a declarat Bogdan Bola.

Cu toate că cei mai mulţi operatori de plajă au înţeles să-şi demoleze construcţiile ilegale, totuşi 71 de construcţii sunt neconforme, aflate în diferite stadii conform legislaţiei privind dezafectarea construcţiilor ilegale amplasate pe domeniul public al statului reprezentat de plajă. Oricât de mult încercăm să administrăm şi să exploatăm, în mod corect şi transparent, bunul statului român – plajele, cu amenzi mici, cu o legislaţie incoerentă, neclară nu vom reuşi niciodată, deci este nevoie de modificări legislative în care se fie bine definite competenţele fiecărei instituţii”, menționează sursa citată.

Tot în această perioadă au fost soluţionate 87 sesizări şi 71 de autosesizări care au vizat starea de curaţenie a plajelor, modul de amplasare a şezlongurilor, liberul acces la linia ţărmului, amplasarea de către turişti a accesoriilor proprii în zona destinată şezlongurilor, accesul/staţionarea autovehiculelor pe plajă, accesul cu animale pe plajă etc).


Sursă foto: Evenimentul zilei

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233