dobroge.tv

Live

SONDAJ. 86% dintre angajați spun că le-au fost încălcate drepturile cel puțin o dată, de-a lungul vieții profesionale

07 iunie 2023
Publicitate

86% dintre angajați spun că le-au fost încălcate drepturile cel puțin o dată, de-a lungul vieții profesionale. Una din două persoane se confruntă cu această situație chiar la jobul actual. Respectarea concediului de odihnă și a programului de lucru, declararea întregului salariu în contractul de muncă sau plata orelor suplimentare sunt extrem de importante pentru români. Cel puțin asta arată rezultatele unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online.

Doar unu din doi participanți la cel mai recent sondaj derulat de o platformă online de recrutare susține că își cunoaște drepturile de angajat, în timp ce 86% dintre ei declară că au simțit, cel puțin o dată, pe parcursul carierei, că aceste drepturi le-au fost încălcate de angajatori.

„Faptul că doar jumătate dintre angajați știu și se informează în legătură cu drepturile pe care le au reprezintă o realitate care, din păcate, a lăsat loc, de-a lungul timpului, multor abuzuri, dar a și creat un clivaj între angajați și angajatori și a format două tabere care, de multe ori, sunt adverse, deși nu ar trebui să fie”, a declarat Raluca Dumitra, Head of Marketing în cadrul platformei de recrutare online.

25,4% dintre români au spus că îi afectează atunci când nu își pot lua concediu de odihnă când vor sau cât vor, iar 22% sunt deranjați de faptul că au fost obligați să facă ore suplimentare sau că acele ore nu au fost plătite extra. 86% dintre respondenți au simțit că le-au fost încălcate drepturile cel puțin o dată, însă doar 65% au discutat cu managerul direct despre acest lucru și au solicitat remedierea situației.

„Astfel de situații îi descurajează, adesea, pe angajați, nu doar pentru că se simt nedreptățiți, ci și pentru că nu reușesc să găsească un aliat în managerul direct și se simt ignorați. Întrebați dacă și-au dat vreodată demisia din cauza faptului că angajatorul le-a încălcat drepturile, 44,2% au răspuns afirmativ, 32,9% au răspuns negativ, iar 22,9% au spus că nu”, mai adăugat Raluca Dumitra, Head of Marketing în cadrul platformei de recrutare online.

Sunt și factori care i-ar putea face să treacă mai ușor cu vederea anumite abateri. Primul este nivelul salarial. Sondajul a fost realizat în luna mai a acestui an, pe un eșantion de 1.642 de angajați.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233