dobroge.tv

Live

GREVĂ ÎN EDUCAŢIE. Se modifică calendarul primelor probe de la Bacalaureat, mediile elevilor pot fi încheiate cu minimum două note

08 iunie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că încheierea situaţiei şcolare pentru elevii din clasele terminale a fost prelungită până în 13 iunie. În acest context, probele orale ale examenului de bacalaureat vor avea loc în perioada 14 - 23 iunie. Deocamdată, calendarul pentru probele scrise - nici la clasa a VIII-a, nici la clasa a XII-a - nu se modifică.

Ministrul a făcut o serie de precizări cu privire la încheierea situaţiei şcolare.

"Ştim cu toţii că nu mai este foarte mult timp până la încheierea cursurilor şi, în acest sens, avem două modificări majore pe care ordinul de ministru semnat astăzi le aduce. În primul rând, încheierea situaţiei şcolare în cazuri excepţionale, cum este cel de faţă, cu minimum două note sau calificative, de către profesorii care predau acele discipline, nu vorbim despre încheierea situaţiei şcolare de altcineva decât de către profesorii de la disciplinele respective. Nicăieri în cuprinsul ordinului de ministru nu apare o înlocuire a cadrului didactic cu altcineva. Asta cred că ar trebui clarificat, pentru că am văzut multe mesaje care nu coincid cu realitatea textului ordinului de ministru", a explicat Deca.

De asemenea, ea a menţionat şi prevederea privind eliminarea obligativităţii validării situaţiei şcolare în ansamblu, la nivel de şcoală, de către consiliul profesoral.

"De ce? Pentru că, din nou, având în vedere constrângerile de timp şi importanţa ca toţi elevii să aibă situaţia şcolară încheiată, am simţit nevoia să simplificăm procedurile fireşti, normale, prin care acest lucru se întâmplă. Din nou, asta nu înseamnă că situaţia şcolară pe fiecare disciplină nu se încheie de către profesorul care are în dreptul său această obligaţie", a mai afirmat Deca.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233