dobroge.tv

Live

Polițiștii de frontieră aflați în misiune în Marea Mediterană au salvat 159 de cetățeni aflați în pericol, într-o ambarcațiune

Polițiștii de frontieră aflați în misiune în Marea Mediterană au salvat 159 de cetățeni aflați în pericol, într-o ambarcațiune
08 iunie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Poliţiştii de frontieră, aflaţi în misiune în Marea Mediterană, au salvat 159 de cetăţeni aflaţi în pericol, aceştia fiind într-o ambarcaţiune. De asemenea, ei au remorcat către un port italian, un velier care plutea în derivă din cauza unor probleme tehnice, la bordul căruia se aflau 58 de persoane.

Poliţia de Frontieră a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că în cadrul unei operaţiuni de căutare şi salvare desfăşurată marţi, în apele Mării Mediterane, poliţiştii de frontieră români au salvat mai multe persoane aflate în situaţie de risc într-o ambarcaţiune. Este vorba de 151 de cetăţeni străini (149 de adulţi şi 2 minori, originari din Bangladesh, Pakistan, Egipt, Siria şi India) care au fost preluaţi la bordul navei maritime de patrulare MAI 1107 a Gărzii de Coastă. Aceştia au fost supravegheaţi permanent până la debarcarea în port, fiindu-le acordată asistenţă medicală, iar ulterior au fost preluaţi de către autorităţile Republicii Italiene.

O altă acţiune de salvare pe mare a poliţiştilor de frontieră români a avut loc la sfârşitul lunii mai, în data de 30 mai, când echipajul de la bordul şalupei de supraveghere şi control portuar MAI 3066, a detectat şi interceptat o ambarcaţiune de mici dimensiuni în marea teritorială a Republicii Italiene. Poliţiştii de frontieră români au salvat de pe ambarcaţiune 8 bărbaţi din Tunisia, le-au acordat asistenţă medicală şi i-au debarcat în siguranţă în portul din insula Pantelleria”, se arată în comunicat.

Sursa citată a precizat că o zi mai devreme, acelaşi echipaj al Poliţiei de Frontieră Române a asigurat remorcarea în condiţii de siguranţă, până în portul din insula Augusta, a unui velier ce avea la bord 58 de persoane.

Velierul plutea în derivă şi se afla în imposibilitatea de a face manevre, ca urmare a unor defecţiuni.

De la începutul anului şi până în prezent, navele Poliţiei de Frontieră detaşate în cadrul Operaţinii Comune „THEMIS 2023”, organizată de Agenţia Europeană FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Managementul Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene), au transportat în siguranţă, la ţărm, 1.120 cetăţeni străini pe care i-au salvat din apele Mării Mediterane.

Nave ale Poliţiei de Frontieră Române execută misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, iar obiectivul principal al operaţiunii maritime comune îl reprezintă sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.


Sursă foto: Poliția de Frontieră

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233