dobroge.tv

Live

Educație financiară pentru IMM-urile constănțene

08 iunie 2023
Publicitate

După București și Brașov, micii întreprinzători din Constanța și din regiunea de sud-est a țării au avut astăzi ocazia de a acumula noi cunoștințe economice care să îi ajute în derularea cu succes a afacerilor pe care le întreprind. Aceștia au participat la o întâlnire de discuții cu reprezentanți ai autorităților și instituțiilor dedicate IMM-ului, subiectul fiind îmbunătățirea educației financiare.

Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanța a fost neîncăpătoare joi dimineață cu ocazia unei întâlniri între instituțiile statului, pe de o parte, și reprezentanți ai întreprinderilor mici și mijlocii de la malul Mării Negre. Scopul dezbaterii a fost îmbunătățirea educației financiare în zona de sud est a României cu scopul creșterii afacerilor și dezvoltarea economică a regiunii.

În cadrul întâlnirii, pe lângă tema principală de discuții, s-a mai vorbit despre digitalizare, prioritate prin Planul Național de Redresare și Reziliență sau strategiile managerilor și antreprenorilor în relația cu instituțiile de credit. Evenimentul a fost organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton sub egida Consiliului Județean Constanța și în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.

„Finanțarea joacă un rol crucial în dezvoltarea afacerilor antreprenoriale. Așadar, este important pentru antreprenori deoarece aceștia au nevoie de capital pentru a-și începe și dezvolta afacerile. Finanțarea adecvată le oferă resursele necesare pentru a-și finanța ideile, a-și achiziționa activele, a-și extinde operațiunile și a-și promova produsele sau serviciile. Practic, antreprenorii au nevoie de capital inițial pentru a-și transforma ideile în realitate, pentru a-și crește afacerea, pentru inovare, cercetare, recrutare și retenția talentelor și, nu în ultimul rând, pentru depășirea obstacolelor și riscurilor”, a declarat Andreea Negru, fondator ADAA.

„Mediul de afaceri este cel mai important. De ce? Pentru că este motorul economiei. Pentru tot județul acesta, reprezintă motorul. Din activități, în afară de partea de turism, avem o serie largă de activități. Sunt prioritare pe tot sezonul estival activitățile recreative. Avem port, avem agricultură. Deci avem aproape toate domeniile de activitate pe care le poate avea un județ, în raport cu activitățile pe care le înregistrăm la Registrul Comerțului”, a declarat Ruxandra Serescu, director general CCINA Constanța.

„În ultimii doi ani am tot făcut analize. Noi am tot fost într-un plin proces de elaborare a unei strategii de dezvoltare durabilă a județului Constanța și în perioada de analiză-diagnostic am făcut foarte multă analiză pe diverse domenii. Concluziile acestor analize am vrut în mod deosebit să le inseminăm mediului de afaceri. Asta înseamnă că am chemat exponenți ai mediului de afaceri să aibă acces la aceste informații și în momentul în care aveau o idee despre a deschide, de a iniția o afacere, să aibă informația cea mai bună”, a declarat Oana Martin, director în cadrul Consiliului Județean Constanța.

Anterior întâlnirii de la Constanța, proiectul naţional „Educaţie financiară pentru dezvoltarea economică şi creşterea afacerilor” și-a mai consumat două evenimente, la București și la Brașov.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233