dobroge.tv

Live

Apele Române, despre digul din Tulcea care s-a rupt: Breşa formată nu a putut fi închisă. Locuinţele nu sunt în pericol de a fi inundate

Apele Române, despre digul din Tulcea care s-a rupt: Breşa formată nu a putut fi închisă. Locuinţele nu sunt în pericol de a fi inundate
09 iunie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a anunţat. vineri, printr-un comunicat de presă, că încă de acum două luni, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral - Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea a constatat degradarea digului local care apără terenuri agricole şi a transmis Consilului Judeţean (CJSU), respectiv Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) recomandarea de a consolida digul ţinând cont de faptul că secţiunea digului este afectată pe o lungime 2,4 kilometri, în mai multe puncte, în proporţii de 30%, respectiv 70%.

Potrivit ANAR, pe fondul nivelurilor ridicate ale Dunării din ultima perioadă (faza II- apa este la jumătatea digului), precum şi din cauza acţiunii erozionale ale valurilor create de ambarcaţiuni, digul a cedat ieri după-amiază, formându-se o breşă de circa 6-8 metri. Din acest motiv, au fost inundate 80-100 de hectare de teren agricol aparţinând mai mult concesionari. În urma producerii acestor evenimente, pentru a sprijini acţiunile întreprinse de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea şi Serviciul de Voluntari al comunei Mahmudia, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral- Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea a pus la dispoziţie circa 500 de saci şi 80 de kilograme de folie. Din cauza vitezei mari a apei în secţiunea breşei, până în acest moment, breşa formată nu a putut să fie închisă.

Vineri, Consiliul Local Mahmudia, de care aparţine digul respectiv, a convocat constructorul pentru a interveni în vederea închiderii breşei şi consolidării digului de apărare.

Apele Române au mai transmis că populaţia nu este afectată, iar locuinţele nu sunt în pericol de a fi inundate.

De asemenea, conform prognozei INHGA, nivelurile Dunării în secţiunea respectivă vor începe să scadă cu circa 35- 40 centimetri până în data de 15 iunie 2023.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233