dobroge.tv

Live

STUDIU. Candidații aleg să aplice pentru joburi cu salariul afișat și din domenii mai rezistente la crize, precum Vânzări, Inginerie și IT

09 iunie 2023

Nevoia unui job stabil și mai bine plătit împinge românii să aplice în primul rând la anunțuri cu salariul afișat și din domenii mai rezistente la crize, precum Vânzări, Inginerie și IT. Stabilitatea locului de muncă a devenit esențială pentru cei mai mulți dintre oameni. Salariile sunt și ele bune. De pildă, pe Vânzări salariile pornesc de la 400 de euro și ajung la 1.800 de euro. În Contabilitatea acestea pot ajunge și la 2.000 de euro. Cel puțin asta arată datele transmis de o platformă de recrutare.

Publicitate

Începutul anului 2023 a adus foarte multe incertitudini, pe fondul zvonurilor despre o posibilă criză financiară, dar și al contextului economic local, marcat de inflație și prețuri în creștere pentru traiul de zi cu zi. În ultima perioadă, peste 40% dintre aplicările făcute pe o platformă de recrutare au fost pentru joburi care au salariul afișat.

„Încă de la începutul anului, principalele preocupări ale angajaților români erau legate de venitul lunar și de stabilitatea locului de muncă, potrivit unui sondaj realizat în ianuarie. (...) Pe lângă acestea, evoluția profesională este următoarea prioritate pentru cei mai mulți dintre candidați, iar beneficiile pe care le preferă când aplică la joburi sunt posibilitatea de a primi bonusuri de performanță, tichete de masă sau posibilitatea de a lucra remote, cel puțin parțial”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager la una dintre cele mai mari platforme de recrutare.

În ceea ce privește domeniul de activitate, candidații se orientează către acelea care au dovedit de-a lungul timpului că rezistă în condiții economice nefavorabile.

„Principalul domeniu care a dovedit stabilitate în ultimii ani este cel al Vânzărilor, care are și cea mai mare ofertă de joburi în fiecare lună, și unde candidații se pot angaja pe salarii între 400 și 600 de euro lunar, ca Lucrător comercial sau pe 1.400 – 1.800 euro net lunar, pe poziții de management”, au mai transmis reprezentanții platformei de recrutare.

Salarii mari sunt și în contabilitatea. De pildă, un expert contabil ar urma să primească lunar 2.000 de euro. Candidații din Inginerie pot obține între 1.200 și 1.800 de euro, iar cei din IT pot primi chiar și 3.000 de euro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Lumina lui Hristos

DAȚI-LE VOI SĂ MĂNÂNCE!

Lumina lui Hristos

NEGAREA EVIDENȚEI

Lumina lui Hristos

SENSUL SUFERINȚEI

Lumina lui Hristos

NOI CUI SLUJIM?

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233