dobroge.tv

Live

Concursul de bărci de mare viteză, sub semnul incertitudinii: Clubul Sportiv Municipal a anunțat că există riscul ca evenimentul să nu se mai desfășoare la data stabilită

09 iunie 2023
Publicitate

Constanța riscă să se facă de rușine după ce o competiție de formula 1 pe apă anunțată cu surle și trâmbițe pentru care Primăria a alocat și bani riscă să se amâne sau chiar să se anuleze. Competiția ar trebui să aibă loc weekend-ul viitor pe lacul Siutghiol, iar bărcile au sosit deja în Mamaia. Numai că zilele trecute clubul aflat în subordinea Consiliului Local și care de altfel se numără printre organizatori anunța că există probabilitatea ca evenimentul să nu se desfășoare conform calendarului stabilit.

1,7 milioane lei au fost alocaţi de către autoritățile publice locale către Clubul Sportiv Municipal pentru a organiza o etapă din Campionatul Mondial de Powerboating. Clubul a virat contribuția financiară către Federația Română de Yachting, care ar fi trebuit să se ocupe de punerea în practică a evenimentului programat la finele săptămânii viitoare. Iar lucrurile păreau că se desfășoară conform calendarului. Ba chiar au sosit și primele bărci în stațiunea Mamaia dar și echipamentele necesare.

„Observăm că avem o desfășurare de forțe, de materiale, echipamente, logistică. E un eveniment care ne ajută foarte mult la promovarea stațiunii, fiindcă este un eveniment internațional. În acest moment eu nu cunosc detaliile referitoare la organizare. Sper ca Clubul Sportiv Municipal să reușească să pună la punct tot ceea ce înseamnă desfășurarea unei astfel de competiții. Sporturile de apă sunt spectaculoase, iar aici, la Mamaia, avem și pe partea stângă și pe partea dreaptă, și la răsărit și la apus, mari întinderi de apă”, a declarat George Măndilă, președinte OMD Constanța.

Desfășurarea întrecerii este însă serios pusă sub semnul întrebării, după ce lucrurile s-au complicat neașteptat. În urmă cu câteva zile Clubul Sportiv Municipal a anunțat că există riscul ca evenimentul care deşi apare în calendarul oficial al competiției, ar putea să nu se mai desfășoare la data stabilită.

„Din nefericire, la momentul prezent, procedurile interne ale Federației Române de Yachting legate de organizarea evenimentului se desfășoară cu dificultăți neașteptate și neprevăzute de niciuna dintre părțile interesate. Prin urmare, suntem nevoiți să semnalăm probabilitatea ca, din motive care nu țin de Clubul Sportiv Municipal Constanța sau Municipiul Constanța, evenimentul UIM XCAT World Championship Constanta 2023 să nu poată fi organizat conform calendarului stabilit. În cazul în care aceste aspecte se vor confirma, nu ne va rămâne decât să lăsăm la latitudinea partenerului nostru, Federația Română de Yachting, să analizeze posibilitatea și oportunitatea continuării demersurilor pentru buna organizare a unui astfel de eveniment la o dată ulterioară”, se arată într-un comunicat emis de CSM Constanța.

Deși am încercat să luăm legătura atât cu cei de la Clubul Sportiv cât și de la federație, până la acest moment nimeni nu a răspuns apelurilor.

Aș dori să văd mai mulți oameni implicați. Deocamdată nu văd participanții, probabil vin mai târziu. Nu am avut discuții cu organizatorul dacă dorea ceva de la noi probabil ne căuta. Au toate pârghiile, șurubelnițele și cheile fixe pentru a rezolva toate aceste probleme. La OMD nu au făcut nicio solicitare de buget, iar la club nu aș şti ce sumă este acolo. Eu cred că vor avea timp să se organizeze. Nu văd competitorii, sportivii și oficialii”, a declarat George Măndilă, președinte OMD Constanța.

În cazul în care acest eveniment se anulează Federația va trebui să returneze aceşti bani. În 2008 Mamaia găzduia pentru prima oară o competiție de o asemenea anvergură. Primăria Constanța condusă de Radu Mazăre și Consiliul Județean Constanța, în fruntea căruia se afla Nicușor Constantinescu, au contribuit, împreună, cu suma de 750.000 de euro din bani publici. Atunci pe lângă piloți din Grecia, Norvegia sau Dubai în Mamaia şi a făcut apariţia şi şeicul Hassan bin Jabor Al-Thani, reprezentantul statului Qatar, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. El a pilotat chiar una din ambarcaţiuni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233