dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. A salvat viaţa a sute de oameni, dar s-a stins fulgerător, la doar 42 de ani. Un medic iubit a murit în braţele soţiei - colegii au luptat minute în şir să-l salveze: ''În fața morții sau a bolii suntem toți egali''

CONSTANŢA. A salvat viaţa a sute de oameni, dar s-a stins fulgerător, la doar 42 de ani. Un medic iubit a murit în braţele soţiei - colegii au luptat minute în şir să-l salveze: ''În fața morții sau a bolii suntem toți egali''
24 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

A ajutat la salvarea a sute de oameni, dar nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lui. Coordonatorul bazei aeromedicale SMURD, medicul Mihai Vlad, s-a stins din viaţă fulgerător, la doar 42 de ani, în braţele soţiei şi ale colegilor săi care au luptat în zadar să-l salveze. Medicul Mihai Vlad lasă în urmă o soție și doi copii.

Apropiații reputatului medic Mihai Vlad spun că totul s-a petrecut fulgerător. Potrivit adevarul.ro, acesta a plecat de acasă, cu mașina, duminică în jurul orei 4.00, că să își aducă acasă cei doi copii, aflați în vacanță. Soția, medic în Spitalul de Urgență Constanța, îl însoțea. În localitatea Mihail Kogălniceanu, i s-a făcut brusc rău. Au apucat să oprească autoturismul într-o benzinărie, unde soția sa a sunat la serviciile de urgența, apoi i-a acordat primul ajutor. Medic specializat în medicina de urgență, femeia s-a luptat pentru viața soțului cu disperare, până a venit prima ambulanță, din Ovidiu să îi acorde ajutor. Ulterior un SMURD C a fost trimis să îl salveze pe medic. În ciuda tuturor eforturilor, inima medicului a încetat să mai bată.

Mesaje dureroase pe reţelele de socializare

Toţi cei care l-au cunoscut nu-şi pot reveni din şoc. Medicul era unul îndrăgit de colegii săi, iar cei care au avut ocazia să-l cunoască spun că era mereu cu zâmbetul pe buze. Pe reţelele de socializare, curg zeci de mesaje de condoleanţe.

“Am aflat că Dr Mihai Vlad, colegul nostru de la UPU-SMURD Constanța, nu mai este fizic printre noi! Sper că Dumnezeu să le dea putere, celor din familie și celor apropiați, pentru a depăși această tragedie!”, a scris  medicul Corina Maxim Mitroi.

“Unul dintre oamenii cu care pot spune că am avut onoarea de la colabora s-a stins. Drum lin alături de îngeri medicului Mihai Vlad. Sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colectivului. Vei rămâne mereu în amintirea noastră și nu ne vei lipsi din rugăciuni”, este mesajul medicului Hayat Memis.

“Mult prea curând...fulgerător.../S-a stins surâsul tău molipsitor!/ Și-n răsărit de soare ai apus/ Grăbindu-te întâia oară/ Lăsând la sol timpul răpus/ Și, neștiind cât o să-l doară,/Ai decolat amețitor!”, este mesajul medicului Georgiana Drumcea.

"Cu tristețe am aflat vestea trecerii la cele veșnice a colegului nostru, dr. Mihai Vlad, medic în cadrul Unității de Primiri Urgențe Constanța.

Pozitivismul colegului nostru salvator, profesionalismul, empatia și dragostea față de profesia nobilă de a salva alte vieți sunt doar câteva din adevăratele valori care l-au definit pe dr. Mihai Vlad ca om, prieten și camarad în lupta de a da o nouă șansă la viață celor care aveau nevoie de ajutor.

Plecarea acestuia va lăsa un gol imens în inimile tuturor celor care l-au cunoscut, colegi, prieteni, dar mai ales familiei.

Drum lin către Cer, domnule doctor!

Condoleanțe familiei, colegilor și apropiaților!", a transmis şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

"Odihna veșnică unui doctor plecat prea repede din lumea aceasta!

E nedrept. E injust. E tragic.

Un medic tânăr s-a prăpădit depășind el propria graniță a puterii/rezistenței umane, noi nereușind să împingem pentru el granițele propriilor noastre cunoștințe medicale.

Când un om se duce dincolo și te declari învins, când îți dai seama ca omul salvat poate e un viitor condamnat în penitenciar, realizezi ca rolul medicilor e doar acela de-a ține aici acei oameni "cu zile". Celorlalți, indiferent câte eforturi ai face, ața vieții li se termină în mâna ta și rămâi înmărmurit: DE CE? Am făcut tot? DE CE?

În fața morții sau a bolii suntem toți egali: oameni. Nimeni nu mai e muncitor, medic, inginer, profesor, maistru, croitor, etc, etc. Suntem cazuri în dosare medicale cu speranța că medicul ce ne privește pe noi și dosarul va avea acea sclipire și va ști ce e de făcut.

Ce e de făcut, doctore?

RIP, d-le dr Vlad Mihai", a scris Pleiades Medical SRL Cabinet medical pediatrie dr Popescu Ionela.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233