dobroge.tv

Live

Bucureștiul a depășit pragul de infectare de 3 la mia de locuitori: ce restricții intră în vigoare

Bucureștiul a depășit pragul de infectare de 3 la mia de locuitori: ce restricții intră în vigoare
18 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Municipiul București a depășit pragul de infectare de 3 persoane la mia de locuitori. Duminică, 18 octombrie, au fost înregistrate 770 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore. Astfel, în Capitală devine obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise, iar activitatea restaurantelor și cinematografelor este interzisă. Cu toate acestea, prefectul Capitalei a declarat că școlile rămân deschise.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat pentru Edupedu.ro că nu are în vedere convocarea duminică a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care coeficientul infectărilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, în Bucureşti este de 3,02, ceea ce ar impune măsuri speciale.

Nu. În legislaţie scrie că în 48 de ore comitetele pentru situaţii de urgentă judetene şi cel municipal se întrunesc, după depăşirea unei rate de 3. Deci, dacă astazi s-a anunţat, 48 de ore înseamnă luni şi marţi. 3,02 e foarte puţin depăşit ca să panicăm lumea”, a declarat Cojanu pentru Edupedu.ro.

După ce se va depăşi această cifră de 3, vom lua măsuri, dar nu vom lua la 3,01. (...) Dacă se ajunge la 3,4 deja atunci vom lua măsuri pentru trecerea în scenariul roşu”, afirma marţi prefectul. Cojanu se află în izolare la domiciliu după ce a fost contact al unei persoane diagnosticate cu COVID-19, spune Adevărul.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență anunță prin Hotărârea nr. 49 din 13.10.2020 că, la depășirea pragului de infectare de 3 la mia de locuitori vor fi luate următoarele măsuri:

  • Masca de protecție devine oblicatorie în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.
  • Activităţile instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber se desfăşoară numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii.
  • Desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este (…) interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor (…) este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară (…) doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi în judeţele/localităţile unde este depăşită incidenţa de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 37 şi 38 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este (…) interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.


Sursă foto: Mediafax

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233