dobroge.tv

Live

Musafir neobișnuit pe plajă: o vidră a fost surprinsă de turiști, la Eforie Nord

17 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

O apariție mai puțin obișnuită astăzi tot pe plaja de la Eforie Nord. Printre resturile aduse de furtună și-a făcut simțită prezența și o vidră. Simpaticul animăluț a devenit imediat vedetă printre turiștii care se aflau plajă.

Ușor speriată, dar extrem de curioasă vidra a stârnit uimirea și bucuria turiștilor aflați la malul mării. Cei mai mulți și-au scos telefoanele mobile pentru a surprinde momentul neobișnuit și au urcat apoi imagini cu vidra pe rețelele de socializare. Biologii spun că apariția vidrei pe plajă este un eveniment rar. Vidrele sunt cunoscute în general ca animale ce trăiesc în ape dulci, această apariție pe plajă fiind neobișnuită.

Vidra este un animal de apă dulce. Marea Neagră este puțin sărată și ar putea să ajungă și în Marea Neagră în mod natural. Dar, cel mai probabil este o prezență eratică. Nu este pentru prima dată întâlnită, în care exemplare tinere, mai ales masculi, care sunt mai curajoși și mai sociabili ajung să populeze niște ecosisteme puțin mai deosebite. Ei bine, Marea Neagră are în această perioadă pește și are sursă de hrană, în consecință, pentru vidre. Interesantă este adaptabilitatea acestui animal și faptul că tolerează omul foarte bine. În mod normal, vidra nu este un animal foarte prietenos cu omul. Este, dimpotrivă, un animal destul de reticent față de prezența umană și practic, probabil puii născuți în așezări umane sau în zone apropiate omului ajung să se îmblânzească, domesticească, să se întâmple același lucru ca și cu lupii din Carpați, cu șacalii, să îi vedem tot mai prezenți în mediul nostru antropic, în decorul urban”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, doctor în Științe.

Chiar dacă momentul a fost cu siguranța unul special pentru cei care au observat vidra pe plajă, experții ne atrag atenția să păstrăm o distanță sigură față de astfel de mamifere și să lăsăm natura să-și urmeze cursul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233