dobroge.tv

Live

Noi măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19: care este situația în țară

Noi măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19: care este situația în țară
20 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

În contextul pandemiei, în mai multe județe din țară, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, a trecut de 3 la mia de locuitori. Astfel, au intrat în vigoare o serie de noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului.

În București, coeficientul infectărilor a ajuns luni, 19 octombrie, la 3,19 la mia de locuitori, motiv pentru care s-au luat noi măsuri precum: școlile și grădinițele se închid, masca devine obligatorie în spațiile deschise, evenimentele în spații libere sunt interzise, iar cinematografele, sălile de spectacol și restaurantele se închid.

Craiova a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori și nu mai are niciun loc liber în spitalele destinate COVID-19.

De asemenea, în Cluj s-a depășit rata de 3 la 1000 de locuitori, iar măsurile ce ar putea fi luate sunt: trecerea la scenariul 3 a unităților de învățământ, obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor în interior, închiderea activităților sălilor de noroc și închiderea programului cu publicul pentru cinematografe și instituțiile de cultură, spune Mediafax.

La Râmnicu Vâlcea, rata de incidență a ajuns la 4,69 la mia de locuitori, iar în anumite localități (Titești, Râmnicu Vâlcea, Băile Govora, Pietrari, Bunești, Vlădești, Călimănești, Dăești, Bujoreni, Stoenești, Milcoiu, Băile Olănești, Olanu și Șirineasa) sunt interzise: funcționarea cinematografelor și instituțiilor de spectacole, organizarea de evenimente private, activitatea cu publicul în cazul restaurantelor, canafelelor din interiorul clăddirilor și activitatea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc.

La Timișoara este haos la Spitalul Victor Babeș, unde pacienții în stare gravă sunt mutați dintr-o parte în alta. Instalația de încălzire nu a făcut față, iar 12 bolnavi au fost ținuți în frig, conform Mediafax.

În Covasna, în municipiul Sfântu Gheorghe și în localitățile Arcuș, Bodoc, Malaș, Valea Mare și Anghelul, Mereni și Poian, masca devine obligatorie în spațiile deschise. Școlile din aceste localități trec în scenariul 3, desfășurând activitatea exclusiv online pentru următoarele 14 zile. De asemenea, sunt sistate activitățile restaurantelor și cafenelelor ce funcționează în interiorul clădirilor, a sălilor de jocuri, a cinematografelor și a instituțiilor de spectacole.


Sursă foto: Ziar.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233