dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Poliția Locală caută trei copii au vandalizat mai multe stații de autobuz recent amenajate

CONSTANȚA. Poliția Locală caută trei copii au vandalizat mai multe stații de autobuz recent amenajate
20 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Direcția Generală Poliția Locală Constanța acționează permanent pentru prevenirea și combaterea încălcării tuturor normelor de conviețuire socială, printre care se află și murdărirea orașului cu diferite desene ( GRAFFITI) sau cu diverse mesaje ( limbaj licențios, de dragoste, nume de formații, reclame) pe zidurile clădirilor publice sau private, în pasaje, stații de autobuz, poduri, etc.

Dacă pentru unii, desenele GRAFFITI executate pe suprafețe care nu sunt destinate acestui scop reprezintă artă stradală, pentru majoritatea constănțenilor, reprezintă o vandalizare a spațiului public și deteriorează imaginea orașului.

Aceste desene și incripții făcute ilegal, de regulă, de către minori și adolescenți, provoacă din punct de vedere legal pagube materiale pentru autoritatea publică locală ori pentru persoanele fizice sau juridice și creează costuri suplimentare pentru îndepărtarea lor.

Cu titlu de exemplu, trei copii au fost surprinși că vandalizează stațiile recent amenajate de pe strada Baba Novac, Aleea Hortensiei sau de pe Bdul Tomis. După ce au urmărit imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din stații, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au demarat procedura de identificarea a minorilor și este doar o chestiune de timp până vor fi găsiți”, transmite municipalitatea.

Ținând cont de vârsta acestora, polițiștii vor lua legătura cu părinții minorilor care vor trebui să suporte prejudiciul creat.

„Dragi părinți, vă reamintim că, în conformitate cu prevederile art.1372 din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, dumneavoastră sunteți responsabili pentru faptele săvârșite de copiii dumneavoastră. Pentru a nu ajunge în asemenea situații și să scoateți bani din buzunar, vă rugăm să le mai vorbiți încă o dată despre diferențele dintre bine și rău. E păcat să distrugem bunuri de care se folosesc atâția oameni.

De asemenea, orice act de vandalizare înseamnă cheltuieli în plus de la bugetul local pe care municipalitatea îi suportă pentru reparații.

Ne dorim un oraș curat, sigur, frumos, în care să ne bucurăm că locuim și ne creștem copiii, dar nu putem face asta decât împreună.

Vă rugăm să nu asistați impasibili la actele de vandalism și să semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro. – DIRECȚIA GENERALĂ POLIȚIA LOCALĂ”, mai transmite municipalitatea.


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233