Autoritatea Navală Română intră în era digitalizării. Începând de anul viitor, cetățenii și agenții economici vor putea beneficia de servicii mult mai ușor
Autoritatea Navală Română este în curs de digitalizare! Începând cu anul viitor, navigatorii, proprietarii de nave și agenții economici vor putea beneficia de servicii mult mai ușor, rapid și fără a mai sta la coadă. Mai exact, aceștia vor putea să analizeze, emită, completeze și să depună documente în format online. Astfel, nu vor mai fi nevoiți să meargă până la sediile instituției. De asemenea, și plata serviciilor va putea fi făcută de la distanță.
Trăim în era digitală, unde tehnologia ne înconjoară și influențează fiecare aspect al vieții noastre de zi cu zi. Comunicarea s-a schimbat radical, devenind mai rapidă și mai accesibilă, datorită mijloacelor digitale precum telefoanele inteligente și platformele de socializare online. Așa că, acum, și serviciile Autorității Navale Române vor fi la doar un click distanță.
„Vrem să fim la un click distanță față de cetățeni, să-i ajutăm să își rezolve problemele cât mai rapid, este și în interesul lor și în interesul nostru. Nici pentru noi nu e ușor să stăm cu dosarele în lucru, să fie cozi în instituție”, a declarat Cosmin Dumitrache, director general ANR.
„Începem treptat cu categorii pentru că deocamdată legislația nu ne permite să digitalizăm toate serviciile, vom adapta procedurile cerințelor platformelor digitale astfel încât să fie mai rapide și mai eficiente pentru cetățean”, a declarat Gabriel Bălan, director Direcţia Tehnică din cadrul ANR.
Accesul la informație pentru navigatori, proprietari de ambarcațiune de agrement, nave sau remorchere va fi mult mai ușor și mai rapid. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să mai stea la coadă pentru a cere informații, pentru a depune sau lua acte și nici pentru a efectua anumite plăți. Acum, oamenii vor avea posibilitatea să le facă pe toate acestea accesând platforma online a Autorității Navale Române.
„De exemplu, înmatricularea ambarcațiunilor de agrement. Un cetățean poate accesa direct platforma, să atașeze documentele necesare acelui serviciu, acel serviciu... se va crea un flux digital, automat, către o aplicație internă în care personalul ANR va executa acel serviciu full digital. Va trimite înapoi către cetățean nota de plata, factura și se va putea plăti automat cu plată online”, a mai declarat Cosmin Dumitrache, director general ANR.
În perioada 2020 – 2023, Autoritatea Navală Română a derulat proiectul „Creșterea capacității administrative a Autorității Navale Române pentru reducerea birocrației pentru cetățeni și mediul de afaceri”. Acesta este realizat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă finanțat din Fondul Social European și are o valoare de aproape 6 milioane de lei. Platforma va fi activă începând cu data de 1 ianuarie 2024.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
.jpeg)
Zile de sărbătoare la malul mării: Bricul Mircea poate fi vizitat de doritori
.jpeg)
Unde este amplasat containerul pentru deșeuri voluminoase?

RAJA: Zilele Constanței, marcate prin concerte pline de emoție și energie
Premiul Opera Omnia pentru critică și istorie literară acordat prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța
ePatrimoniu, o platformă digitală modernă, ușor de accesat și de utilizat
Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres
ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

