dobroge.tv

Live

O întreagă familie de români a sfârşit în accidentul înfiorător din apropiere de Veneţia. Două copile, de 8 şi 13 ani, şi părinţii lor se aflau în autocarul care a căzut în gol de pe un pod

O întreagă familie de români a sfârşit în accidentul înfiorător din apropiere de Veneţia. Două copile, de 8 şi 13 ani, şi părinţii lor se aflau în autocarul care a căzut în gol de pe un pod
05 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

21 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidentul cumplit care a avut loc marţi seară, în apropiere de Veneţia. Alte 15 persoane sunt internate în spitalele din regiune: doisprezece adulți și trei minori. Printre aceștia se află și două femei care încă nu au fost identificate și nu se cunoaște încă naționalitatea lor. Zece persoane sunt internate la terapie intensivă.

Printre victimele care au sfârşit în accident, se află şi o familie întreagă de români. Este vorba despre Aurora (8 ani) și Georgiana (13 ani), mama lor Mihaela, în vârstă de 42 de ani, şi tatăl Mircea, în vârstă de 45 de ani, au murit în accidental cumplit.

Potrivit observatornews.ro, cei doi soți erau din Argeș și Dâmbovița. Au plecat din țară de ceva timp şi erau stabiliţi în Germania, unde aveau rezidența. De aici și încurcătura autorităților care, inițial, anunțaseră că nu sunt români implicați în acest accident. Ei figurau ca germani. În cele din urmă, după noi verificări, s-a dovedit că cei patru sunt cetățeni români și a fost anunțat mai departe Consulatul României de la Trieste care a anunțat rudele din țară.

"Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români.

MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces", a transmis, miercuri seară, Ministerul de Externe.

Cine sunt cele 21 de persoane decedate:

  • Alberto Rizzotto, șoferul autobuzului, italian
  • Annette Pearly Arendse, născut în 1965, sudafricanană
  • Maria Fernanda Arnaud Maciel, născut în 1967, portughez
  • Antonela Bakovic, născuăt în 1997, croată
  • Anne Eleen Berger, născută în 1991, croată
  • Serhii Beskorovainov, născut în 1953, chinez cu cetățenie ucraineană
  • Tetiana Beskorovainova, născută în 1954, moldaveancă având cetățenie ucraineană
  • Gualter Augusto Carvalhido Maio, născut în 1965, portughez
  • Charlotte Nima Frommerherz, născută în 2022, cu cetățenie germană
  • Siddharta Jonathan Grasse, născut în 1995, cu cetățenie germană
  • Vasyl Lomakin, născut în 1953, ucrainean
  • Daria Lomakina, născută în 2013, cu cetățenie ucraineană
  • Anastasiia Morozova, născută în 2011, cu cetățenie ucraineană
  • Yuliia Niemova, născută în 1993, cu cetățenie ucraineană
  • Aurora Maria Ogrezeanu, născut în 2015, cu cetățenie română
  • Georgiana Elena Ogrezeanu, născută în 2010, cu cetățenie română
  • Mihaela Loredana Ogrezeanu, născută în 1981, cu cetățenie română
  • Mircea Gabriel Ogrezeanu, născut în 1978, cu cetățenie română
  • Iryna Pashchenko, născută în 1993, cu cetățenie ucraineană
  • Liubov Shyshkarova, născută în 1993, cu cetățenie ucraineană
  • Dmytro Sierov, născut în 1990, cu cetățenie ucraineană.

Autorităţile române au anunţat că fac toate demersurile necesare în vederea parcurgerii tuturor procedurilor pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite.

"Doresc să transmit condoleanțe familiei celor patru români care și-au pierdut viața în teribilul accident de autocar de ieri din Italia.Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste fac toate demersurile necesare în vederea parcurgerii tuturor procedurilor pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Tot pe Facebook a reacţionat şi preşedintele României, Klaus Iohannis, care a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

Italienii încearcă să afle cauza accidentului în care şi-au pierdut viaţa 21 de oameni. Autobuzul electric, cu aproape 40 de oameni la bord, se îndrepta spre un camping din zona Veneţia. Mai aveau puţin până la cazare când, la un moment dat, scăpat de sub control, începe să vireze dreapta, trece prin parapetul de protecţie şi se prăbuşeşte în gol 15 metri. Din păcate, în urma impactului, a luat foc, de aceea o parte dintre trupurile celor care au pierit în accident au fost carbonizate.

Doi tineri, imigranți care lucrau pe un șantier din apropiere, au intrat în autocar şi au încercat să scoată cât mai mulţi oameni înainte ca pompierii să ajungă.

Șoferul autocarului, un bărbat în vârstă de 40 de ani, angajat al unei companii naționale din Italia, a murit și el în accident. El avea experiență în domeniul transporturilor. Presa italiană spune că este posibil să i se fi făcut rău la volan, având în vedere că nu sunt urme de frână pe șosea, anunță stirileprotv.ro

Sursă foto: observatornews.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233