dobroge.tv

Live

ŞCOALA ONLINE, bătaie de cap pentru elevi şi părinţi. Experimentul unui tată din Constanţa: cât de mult se respectă orele online?

ŞCOALA ONLINE, bătaie de cap pentru elevi şi părinţi. Experimentul unui tată din Constanţa: cât de mult se respectă orele online?
23 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Şcoala online le dă bătăi de cap atât elevilor, cât şi părinţilor. Pe grupurile create pe o reţea de socializare, părinţii se plâng de haosul creat de această metodă de predare, dar şi de faptul că unii profesori nu-şi îndeplinesc corespunzător atribuţiile.

Un tată din Eforie Sud, judeţul Constanţa, a realizat un experiment pentru a vedea cât se respectă orele online, la şcoala la care învaţă fiul său. Unul dintre copiii lui Nicolae Vranciu este în clasa a VIIa-a la Liceul Carmen Sylva din Eforie Sud. Potrivit declaraţiilor date pentru digi24.ro, în luna septembrie, copiii au mers la şcoală în scenariul verde, apoi din octombrie, din cauza coronavirusului, autorităţile au decis că era momentul să se treacă la forma hibridă de învăţământ.

Părintele şi-a rugat copilul să monitorizeze activitatea online şi astfel a aflat că "din totalul de 32 s-au făcut doar 14 ore online. Asta înseamnă în procente 43,75%. Procentul mi se pare destul de mic, deoarece acest procent reflectă şi o problemă destul de mare a sistemului”, a declarat Nicolae Vranciu, pentru digi24.ro.

Directorul şcolii contrazice, însă, afirmaţiile tatălui şi dă vina tot pe părinte că nu ar fi monitorizat corect datele.

”Într-adevăr, nu sunt toate orele, probabil ca acela este procentul de ore desfășurate SINCRON (n.r. -orele în care elevii şi profesorii sunt online în acelaşi timp). În schimb, mai puțin o disciplină, fizica, din motive de sănătate a doamnei nu s-a desfășurat ca şi oră şi nu am găsit nici profesor suplinitor. Dar, de desfășurat orele asincron (n.r. - cele în care profesorii nu interacţionează cu elevii, ci doar le trimit nişte fişe pe care aceştia să le completeze) sunt desfășurate în procent de 80 la sută”, a declarat, pentru digi24.ro, Cerasela Cozoș, director al liceului Carmen Sylva.

”Este o perioadă în care trebuie să ajustăm şi să ne acomodăm cu activităţile specifice scenariilor 2 şi 3. Activităţile asincron, din punctul meu de vedere, trebuie desfăşurate pe o perioadă determinată şi încet, încet să ne acomodăm recomandărilor ministerului şi să găsim o modalitate prin care toate activităţile să se desfăşoare în sistemul sincron”, a spus Mihai Sorin, inspector general, IŞJ Constanţa, la digi24.ro.

Întregul material poate fi urmărit AICI

Sursă foto: Facebook Părinţii cer schimbarea

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233