dobroge.tv

Live

Percheziții în județul Constanța. Un bărbat a fost reținut: apela zilnic sute de numere de telefon, în căutare de minore cărora să le trimită mesaje obscene

11 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Mama unei fete de 13 ani din Timişoara a sesizat Poliţia că fiica sa primeşte mesaje cu conţinut obscen de la un număr de telefon necunoscut. După aproximativ o lună, poliţiştii l-au identificat pe cel care trimitea mesajele, un bărbat de 49 de ani din Constanţa. De asemenea, au fost identificate şi alte fete care primeau mesaje obscene de la acelaşi bărbat.

La data de 11 septembrie 2023, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara au fost sesizaţi de către o femeie, cu privire la faptul că fiica sa, de 13 ani, a primit pe telefonul mobil mai multe mesaje, de pe mai multe numere de telefon, având un conţinut obscen şi hărţuitor. În această cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de racolarea minorilor în scopuri sexuale, cercetările fiind demarate de îndată”, a transmis IPJ Timiş.

Poliţiştii au aflat în urma cercetărilor că un bărbat de 49 de ani din Constanţa ar fi apelat zilnic sute de numere de telefon, pană ce reuşea să găsească fete minore, pe care, ulterior, le-ar fi contactat. După ce a contactat minorele, acesta schimba aproape zilnic cartela SIM, în încercarea de a nu fi descoperit.

De asemenea, au fost identificate alte cinci persoane vătămate din alte judeţe, acestea fiind audiate prin comisie rogatorie”, a mai precizat IPJ Timiş.

Poliţiştii au făcut şi percheziţii la locuinţa bărbatului din Constanţa, care este cercetat pentru şantaj şi hărţuire.

„La data de 10 octombrie 2023, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, trei în judeţul Constanţa şi una în judeţul Tulcea. În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate mai multe telefoane şi zeci de cartele pre-pay.Totodată, a fost depistat şi bărbatul de 49 de ani, care a fost adus la sediul Poliţiei şi faţă de care, în urma probatoriului administrat, a fost dispusă efectuarea în continuarea a urmăririi penale pentru săvârşirea a trei infracţiuni de şantaj şi a trei infracţiuni de hărţuire”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Timiş.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de miercuri, acesta va fi prezentat magistraţilor pentru dispunerea unei măsuri preventive.


Sursă foto: DIICOT

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233