dobroge.tv

Live

Rompetrol - investiții de 400.000 de dolari pentru centrul medical din Năvodari

Rompetrol -  investiții de 400.000 de dolari pentru centrul medical din Năvodari
25 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Rompetrol a dotat Centrul Multifuncțional de Sănătate din Năvodari cu aparatură modernă de radiologie, echipamente medicale complete pentru cabinetul de Obstetrică – Ginecologie și analizoare de imunologie și microbiologie necesare laboratorului de analize medicale, pentru a deservi comunitatea de peste 44,000 de locuitori a orașului. Investiția totală depășește 400,000 USD și a fost derulată în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Primăria Orașului Năvodari, Consiliul Județean Constanța, Fundația pentru SMURD și Asociația Dăruiește Aripi.

„Sănătatea comunităților din care facem parte este și preocupărea noastră și susținem de peste 15 ani proiecte de sănătate pentru servicii medicale de calitate. În județul Constanța operăm rafinăria Petromidia, terminalul maritim de la Marea Neagră, o rețea amplă de stații, și avem peste 1500 de colegi, localnici, care lucrează în companiile Grupului. Avem așadar și o datorie morală de a investi în comunitate, suplimentar contribuțiilor la stabilitatea economică și energetică a regiunii”, a declarat Batyrzhan Tergeussizov, Chief Officer Producție și Servicii Industriale.

Investiția Rompetrol a presupus achiziția unui aparat de radiologie Siemens de ultimă generație ce permite transmiterea și interpretarea rezultatelor în format digital, de la distanță, precum și amenajarea corespunzătoare a spațiului. Cabinetul de Obstetrică-Ginecologie a fost dotat cu ecograf, videocolposcop, cardiograf – monitor fetal, doppler fetal, masă ginecologica și pat tratament, sterilizator / autoclav cu osmoză, instrumentar medical și mobilierul necesar desfășurării în bune condiții a actului medical. De asemenea, compartimentele de microbiologie și imunologie din cadrul laboratorului de analize medicale au fost echipate cu aparatură care permite, printre altele, efectuarea analizelor pentru markeri tumorali, fertilitate, endocrini etc.

„Astăzi putem vorbi despre inaugurarea celei mai mari investiții la Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari, realizată cu sprijinul necondiționat al Rompetrol. Vedem cum unitatea de radiologie devine funcțională la Năvodari, iar oamenii care au nevoie de aparatură și medici profesioniști nu vor mai trebui să-și caute alinarea în altă parte. Totodată, năvodărenii beneficiază de noi dotări ale laboratorului de analize și de un nou cabinet medical în specialitatea Obstetrică-Ginecologie, dotat complet”, a declarat Florin Chelaru, primar al orașului Năvodari.

Mulţumesc, Rompetrol, în numele întregului colectiv, dar și al pacienților Centrului Multifuncţional de Sănătate Năvodari. Mulţumesc pentru tot ajutorul oferit, pentru generozitate si implicarea constantă, fără de care nu ne-am fi aflat astăzi aici. Vă asigur că, indiferent de dificultatea provocărilor, alaturi de autoritățile județene si locale, conducerea Spitalului Judeţean Constanţa face tot posibilul ca să asigure o gamă cât mai diversificată de servicii medicale pentru toti pacienții”, a declarat Ionuț Cornel Ionescu, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Constanța.

Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari a fost deschis în 2020 pentru a extinde infrastructura serviciilor medicale și calitatea acestora în zona Dobrogea. Complexul medical se întinde pe o suprafață de peste 800 mp, pe 2 nivele, şi oferă servicii în regim ambulatoriu dar și de urgență, într-un spaţiu care respectă toate normele sanitare în vigoare şi este dotat cu echipamente de înaltă calitate. În cadrul unității funcționează un punct de lucru extern al UPU SMURD Constanța care asigură urgențele minore, un laborator de analize medicale, unul de radiologie, ambulatoriu de specialitate pentru chirurgie, cardiologie, neurologie, obstetrica ginecologie, și, în curând, ortopedie. În 2022, medicii din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari au acordat peste 15000 de consultații.

Anual, Rompetrol investește peste 500.000 USD pentru proiecte la nivel local, prin diferite parteneriate cu asociații, unități medicale, școli și autorități locale. În judeţul Constanţa compania a derulat și alte proiecte cum ar fi reabilitarea locuințelor protejate din Lazu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și protecția copilului (DGASPC), iar în comuna Corbu, Rompetrol a facilitat modernizarea unui cabinet de oftalmologie cu toată aparatura necesară pentru consultații.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233