dobroge.tv

Live

Vela: La nivelul MAI se înființează un centru de transfuzii de sânge și plasmă convalescentă

Vela: La nivelul MAI se înființează un centru de transfuzii de sânge și plasmă convalescentă
27 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunță că la nivelul instituției va fi creat un centru de transfuzii de sânge și plasmă convalescentă pentru pacienții bolnavi de coronavirus."Pentru a veni în ajutorul celor grav bolnavi, la nivelul MAI va fi înființat un centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă (...), urmând ca în viitor să realizăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioților". Vela a mai spus că centrul de transfuzii va fi înființat în cadrul Spitalului de Urgență "Dimitre Gerota" din Capitală, iar donatorii pot fi atât civili, cât și personal din cadrul MAI. Beneficiarii vor fi oamenii care se află în stare gravă din cauza infecției cu COVID-19.

Ministrul de Interne a mai precizat că în ultimele 24 de ore au fost depistate 124 de cazuri de coronavirus în rândul angajaților, iar de la debutul epidemiei au fost 4.117 cazui și nouă decese.

Ce este Plasma Convalescentă?

Atunci când o persoană se infecteaza cu un virus precum SARS-CoV-2, sistemul său imunitar creează anticorpi pentru a lupta împotriva virusului. Acești anticorpi se găsesc în plasmă, care este partea lichidă a sângelui. Plasma cu acești anticorpi care lupta impotriva infecției este denumită „plasmă convalescentă”. Printr-un proces de donare de sânge, această plasmă bogată în anticorpi poate fi colectată de la o persoană recuperată, apoi transfuzată unui pacient bolnav care încă luptă cu virusul. Acest lucru oferă un impuls sistemului imunitar al pacientului bolnav și poate ajuta la accelerarea procesului de recuperare.

Colectarea și transfuzia plasmei convalescente ca tratament a fost folosită pentru prima dată în anii 1890 și a contribuit la reducerea severității unui număr de focare de boli infecțioase înainte de dezvoltarea terapiei antimicrobiene din anii ’40. La începutul secolului XX, tratamentul convalescent cu plasmă a fost utilizat în timpul focarelor de diferite boli infecțioase, inclusiv rujeolă, oreion și gripă. Mai recent, a fost utilizat în timpul pandemiei de gripă H1N1 în 2009, și din nou în 2013, în timpul focarului de Ebola în Africa de Vest.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233