dobroge.tv

Live

Cât costă o bonă în vreme de pandemie.

28 octombrie 2020
Publicitate

Aproape 1000 de euro scot din buzunar unii părinți pentru ajutorul unei bone. Aceștia vor să-i ferească de boală și pe bunici, așa că mulți sunt în căutarea unei dădace. Agențiile care se ocupă de recrutare, spun că cererea este foarte mare, față de anii trecuți, iar părinții sunt dispuși să plătească și mai mult pentru un astfel de serviciu.

Cum procedăm atunci când mergem la serviciu și trebuie să lăsăm copiii în grija cuiva? Apelăm la ajutorul unei bone, ar spune mulți. Doar că în această perioadă, o dădacă se găsește foarte greu, spun părinții. Ba mai mult, prețul unui astfel de serviciu a crescut destul de mult față de anii trecuți. 

Închiderea școlilor și a grădinițelor sau alternarea cursurilor din clasă cu cele online, i-a pus pe mulți părinți care muncesc în încurcătură. Părinții plătesc mai mult pentru aceste servicii comparativ cu anii trecuți. 

Dacă înainte salariul unei bone angajate cu contract legal pentru 8 ore de muncă pe zi era de 2.800 de lei, acum acesta poate ajunge și până la 3.500 de lei, chiar 4000, în funcție de pretenții. 

În unele orașe dar nu la Constanta, primăria acordă părinților un sprijin financiar pentru plata bonei. Cuantumul este cuprins între 250 de lei și 710 lei, în funcție de venitul mediu net pe fiecare membru al familiei care beneficiază de aceste servicii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233