dobroge.tv

Live

Klaus Iohannis: Nu se impune carantina națională, dar ''sărbătorile de iarnă nu vor fi ca în alţi ani''

Klaus Iohannis: Nu se impune carantina națională, dar ''sărbătorile de iarnă nu vor fi ca în alţi ani''
28 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat dacă autorităţile iau în calcul instituirea stării de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă, că nu s-a discutat un astfel de demers şi că în opinia sa, ”anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – o sărbătoare în şi cu familia”.

”Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem, dar eu nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi ca în alţi ani. Cu siguranţă vor fi restricţii în vigoare, cu siguranţă se va putea călători în mult mai puţine locuri, de exemplu în străinătate, din cauza unor restricţii impuse pe teritoriile altor ţări. Cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – o sărbătoare în şi cu familia”,a declarat preşedintele, întrebat dacă ar autorităţile ar putea decide instituirea stării de urgenţă în perioada de iarnă,după modelul din Israel.

Klaus Iohannis a mai declarat că în acest moment nu se impune o nouă carantină totală, așa cum a fost în primăvară şi că trebuie căutate soluții pentru a preveni răspândirea bolii.

„Aflăm de la buletinele de știri că la noi pandemia este în extindere, dar în realitate lucrurile au fost gestionate bine până acum. Statele de care vorbiți au un număr de cazuri mult mai mare ca noi, chiar raportat și la populație. În unele state europene s-a ajuns să se ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru, de aceea spun de fiecare dată, autorităților și populației, să combată eficient extinderea acestei epidemii. (...) Nu ne dorim un așa numit lockdown. Deocamdată, stituația nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown”, a spus Klaus Iohannis, întrebat dacă românii ar trebui să se aștepte la noi restricții, având în vedere creșterea mare a numărului noi de cazuri de COVID-19.

Cu privire la afirmațiile făcute la adresa Avocatului Poporului, atunci când România înregistra circa o mie de cazuri zilnice, iar acum când sunt peste 5.000 de cazuri zilnice, președintele a fost întrebat cine se face vinovat.

„În ce privește situația de la Unifarm, cu siguranță acele ventilatoare trebuie puse în circulație și folosite acolo unde este nevoie de ele. Sunt convins că asta se va întâmpla în viitorul apropiat. În ceea ce privește numărul de bolnavi, suntem în pandemie și ceea ce s-a putut face, s-a făcut. Nu cred că trebuie să căutăm acum vinovați, noi trebuie să căutăm soluții pentru a evita răspândirea necontrolată a bolii în populație”, a răspuns Iohannis.

„Cu siguranță este de dorit să avem același date de la toate instituțiile. Datele prezintă fluctuații mari de la o zi la alta. Pandemia nu se răspândește matematic. Să răspândește ba mai mult, ba mai puțin, noi sperăm mai puțin. Știm că numărul de testări este diferit de la o zi la alta. În weekend este mai mic, de acolo apar alte fluctuații. Ceea ce mă îngrijorează e numărul de internări la ATI și, regretabil, numărul de decese. Avem de a face cu o provocare și în zona de prevenție și în zona spitalicească”, a mai spus șeful statului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233