dobroge.tv

Live

Președintele Sindicatului Europol: „Există interese pentru ca polițiștii rutieri să nu fie pe stradă în municipiul Constanța”

Președintele Sindicatului Europol: „Există interese pentru ca polițiștii rutieri să nu fie pe stradă în municipiul Constanța”
04 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol a declarat, în cadrul protestului organizat în fața IPJ Constanța, că „există interesa pentru ca polițiștii rutieri să nu fie în stradă, în municipiul Constanța”.

CITEȘTE ȘI: CONSTANȚA. Sindicaliștii Europol protestează în fața IPJ Constanța. GALERIE FOTO

„Noi am atras atenția că din promoție a fost repartizat un singur polițist la biroul rutier și am constatat cu stupoare că ne spune conducerea IPJ Constanța că schema este completă, cu 17 polițiști, cu 17 agenți de ordine publică, structura rutieră din Constanța este completă (...) suplimentar conducerea ne spunea că fiind schema completă, nu mai este nevoie de alți polițiști rutieri. Pentru noi este surprinzător să constatăm așa ceva și este clar că există interese pentru ca polițiștii rutieri să nu fie pe stradă în municipiul Constanța, să nu avem parte de verificarea mașinilor care intră și ies din Port, sub nicio formă nu putem vorbi de IPJ Constanța ca fiind un proiect pilot în condițiile în care Constanța întotdeauna a fost un județ de excepție cu nenumărate puncte strategice, cu port, cu baze militare, cu litoral, Marea Neagră și așa mai departe”, a declarat Cosmin Andreica.

Întrebat cine are interes să nu existe polițiști rutieri pe stradă, el a răspuns „Instituția. Atâta vreme cât până în momentul de față, și aici l-aș cita pe domnul Predoiu. În ultimii 8-10 ani, lupta cu criminalitatea în Constanța, a fost pierdută. Îmi cer scuze, ați găsit vreun vinovat? În 8-10 ani nu a fost găsit niciun vinovat. Mai mult decât atât, cei care au condus IPJ Constanța în ultimii 10 ani nu au depus nici măcar minime diligențe pentru a mări schemele de personal de la Biroul Rutier. De ce? Pentru că nu au considerat necesar. Atâta vreme cât tu apreciezi că o patrulă de rutieră este suficientă într-un municipiu ca și Constanța, este clar că ori nu ai reprezentarea realității străzii, ori înseamnă că există alte interese mult mai mari care ne depășesc pe noi”.

Mai mult decât atât președintele Sindicatului EUropol a menționat că, raportat la indicatorii la care se calculează numărul de polițiști, Constanța are cel mai mic număr de polițiști rutieri din țară. Acesta a dat exemplu Zalăul, unde deși este un singur bulevard, sunt peste 24 de polițiști rutieri, în timp ce în Constanța sunt doar 17.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Reacţia IPJ Constanţa după ce Sindicatul Europol Constanţa a transmis că un SINGUR agent a fost repartizat la Biroul Rutier Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233