dobroge.tv

Live

JUDEŢUL CONSTANŢA. Lacul Nuntaşi are din nou apă

30 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Lacul Nuntaşi care secase în proporţie de 95% a fost din nou alimentat cu apă, revigorând astfel fauna și flora afectate de secetă.

"De-a lungul anilor, în perioadele secetoase, s-a constatat o scădere drastică - uneori de până la 50% - a nivelului apei din Lacul Nuntași. În anul 2020, ca rezultat al secetei accentuate, începând din luna mai, nivelul apei din lac a scăzut mult mai rapid decât de obicei și a ajuns la secarea totală. La inițiativa Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării s-a încheiat un protocol de colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) având avizul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în scopul remedierii situației și refacerii ecosistemului periclitat din lacul Nuntași. ABADL Constanța a derulat lucrările de decolmatare a canalului de legătură cu Lacul Sinoie prin intermediul Lacului Histria. Astăzi, 29 octombrie 2020, a fost finalizată și ultima etapă a lucrărilor de reconectare a acestor lacuri, a fost restabilită curgerea naturală iar Lacul Nuntași este din nou alimentat cu apă, revigorând astfel fauna și flora afectate de secetă", a precizat ABADL.

Lacul Nuntaşi, care se întinde pe 850 de hectare, s-a format într-un fost golf de natură tectonică, pe teritoriul judeţului Constanţa. El a devenit cunoscut datorită nămolul sapropelic, asemănător celui de la Techirghiol.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233