dobroge.tv

Live

Razie cu peste 700 de poliţişti în judeţul Constanţa. Au fost aplicate amenzi de 295.000 de lei, au fost reţinute 59 de permise de conducere

Razie cu peste 700 de poliţişti în judeţul Constanţa. Au fost aplicate amenzi de 295.000 de lei, au fost reţinute 59 de permise de conducere
11 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

În perioada 9-10 decembrie, aproximativ 740 de polițiști au desfășurat activități, în cadrul acțiunii ”Blocada”, pe raza județului Constanța. Polițiștii au acționat în sistem intergrat, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Acțiunea a avut drept scop menținerea ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de disciplină rutieră.

La acțiune au participat polițiști din structurile de ordine publică și rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate aproximativ 593 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 295.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 59 de permise de conducere, au fost retrase 43 de certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 17 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 9 decembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 54 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Mare din comuna Cogealac, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea, au fost depistate în flagrant delict 20 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni și a fost identificată o persoană dată în urmărire.

Totodată, acțiunea a avut și o componentă preventivă.

Astfel, polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233