dobroge.tv

Live

Mai multe persoane reținute după ce au recrutat 10 fete prin metoda „loverboy” și le-au obligat să se prostitueze - clienții erau racolați din cluburi exclusiviste din București și Constanța

Mai multe persoane reținute după ce au recrutat 10 fete prin metoda „loverboy” și le-au obligat să se prostitueze - clienții erau racolați din cluburi exclusiviste din București și Constanța
12 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

La data de 12.12.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată– Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat un număr de nouă percheziții domiciliare pe raza municipiilor București, Ploiești și în județul Ilfov și au pus în executare mandate de aducere pe numele a șapte suspecți cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane, spălare a banilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, în baza unui Ordin European de Anchetă transmis de către procurorii DIICOT – Structura Centrală, polițiștii spanioli din cadrul Grupului VII a Unității de Combatere a Rețelelor de Migrațiune Ilegală și Fals în Documente au efectuat o percheziție domiciliară în Malaga.

Din materialul probator administrat a rezultat că începând cu anul 2016 și până în prezent, suspecții au recrutat din România, prin metoda ”loverboy” (promisiuni de căsătorie și întemeierea unor familii), 10 tinere și profitând de starea lor de vădită vulnerabilitate (relații anterioare eșuate, mediu familial dezorganizat, lipsa educației etc.) le-au transportat, transferat și adăpostit în locații din România, de pe teritoriul altor state din Europa ( Elveția, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Marea Britanie, Franța, Spania, Cehia), dar și din state arabe precum Bahrain și Emiratele Unite Arabe, determinându-le sau obligându-le prin acte de constrângere să întrețină relații sexuale contra cost, în beneficiul material al persoanelor care le exploatau.

Din cercetările efectuate a rezultat că suspecții obișnuiau să frecventeze diverse cluburi exclusiviste din București și Constanța, de unde racolau persoane cu posibilități financiare deosebite în vederea întreținerii de relații sexuale contra cost cu tinerele exploatate, în diverse locații închiriate în regim hotelier. Serviciile sexuale oferite erau promovate și pe site-urile de profil din România.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională au fost trimise în țară, prin intermediul unor sisteme financiare de transfer monetar sau aduse de membrii grupului infracțional personal ori prin interpuși, ulterior fiind investite în achiziționarea de imobile și autoturisme de lux pe care le-au înmatriculat pe numele unor persoane din mediul relațional în scopul disimulării provenienței ilicite a banilor și eludării taxelor legale aferente.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și indisponibilizate un autoturism de lux în valoare de aproximativ 100.000 euro, sumele de 18.590 lei și 7.700 Euro, două ceasuri de lux, evaluate la aproximativ 15.000 euro, 11 telefoane mobile, o tabletă, carduri bancare, trei pliculețe conținând substanțe susceptibile a fi droguri de mare risc și diverse înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Într-unul dintre imobilele percheziționate a fost identificată o femeie, cetățean etiopian, având expirat dreptul de ședere pe teritoriul României, care a fost preluată de reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări.

Audierile se vor desfășura la sediul D.I..I.C.O.T. – Structura Centrală.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor Centrale ale D.C.C.O., B.C.C.O. Prahova și S.C.C.O. Teleorman și a beneficiat de sprijinul operațional al luptătorilor din cadrul B.S.I.J.”Vlad Țepeș” și polițiștilor de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti Otopeni.

În cauză, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată– Structura Centrală au cooperat cu autoritățile spaniole prin intermediul Biroului Atașatului de Interne al Regatului Spaniei la București.

Suportul de specialitate este asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale a IGPR.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Sursă foto: DIICOT

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233