dobroge.tv

Live

Primăria Constanța a recepționat Spitalul Modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase

Primăria Constanța a recepționat Spitalul Modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase
22 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Primăria Constanţa a anunţat că a fost recepţionat Spitalul Modular din curtea curtea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, în urma unei investiţii de 10 milioane de euro.

Primăria Constanţa a recepţionat săptămâna aceasta Spitalul Modular amplasat în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro, iar structura modulară reprezintă nucleul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, asigurând completarea serviciilor medicale pentru această unitate”, au transmis reprezentanţii Primăriei Constanţa, printr-un comunicat de presă.

Ei au adăugat că spitalul modular este funcţional, dar va deveni operaţional după ce Ministerul Sănătăţii va aproba noua structură a SCBI, care cuprinde alte 52 de paturi şi serviciile de imagistică.

De asemenea, contractul SCBI cu Casa de Asigurări de Sănătate va fi completat cu noile servicii pentru a putea fi decontate.

Primul pacient va fi primit după ce personalul va trece printr-un program de pregătire şi va fi instruit să utilizeze noile instalaţii de ventilaţie.

De 40 de ani nu s-a mai construit un spital în oraş, de aceea deschiderea Spitalului Modular este un motiv atât de mare de mândrie. S-au depus eforturi enorme, asta pentru că aşteptările noastre au fost mari şi am făcut tot posibilul să îndeplinim fiecare obiectiv pe care ni l-am propus, întotdeauna cu gândul la cât de mult o să vină în sprijinul cetăţenilor”, a declarat Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa.

Corpul modular are 52 de paturi, dintre care 10 sunt de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) şi este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, cu farmacie şi laborator. Pentru prima dată, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase beneficiază de un RMN şi un computer tomograf. Serviciile de imagistică, vitale de multe ori desfăşurării actului medical, lipseau până acum cu desăvârşire.

Primăria Constanţa a meţionat că investiţiile în creşterea calităţii serviciilor de sănătate oferite constănţenilor continuă, iar în 2024 vor începe lucrările de modernizare, reabilitare energetică, consolidare şi extindere ale clădirii vechi a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Este vorba despre o investiţie de aproape 28 de milioane de lei, aproape 12 milioane de lei fiind alocate consolidării.


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233