dobroge.tv

Live

Administrația locală din Techirghiol intenționează să consolideze Centrul Social de Zi cu finanțare UE

Administrația locală din Techirghiol intenționează să consolideze Centrul Social de Zi cu finanțare UE
12 ianuarie 2024
Redactia DTV
Publicitate

Primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, a oferit detalii despre un proiect care se află în aceste momente în implementare. Este vorba despre consolidarea unui centru social de zi aflat în localitate.

„Problemele sociale de la nivelul comunității noastre sunt o prioritate pentru mine în calitate de primar! Pe această cale vă aduc la cunoștință faptul că a fost aprobată documentația privind indicatorii tehnico economici, faza DALI, pentru proiectul „CONSOLIDAREA SEISMICĂ ȘI ÎMBUNĂTĂȚIREA EFICIENȚEI ENERGETICE A CLADIRII PUBLICE “CENTRUL SOCIAL DE ZI”.

Mai exact este vorba despre clădirea cunoscută drept școala veche situată pe Strada Vasile Lupu.

Proiectul, cu o valoare totală de 4,6 milioane de lei, a fost aprobat de către Consiliul Local și au fost întocmite documentațiile necesare pentru a fi depus pentru obținerea finanțării de la Uniunea Europeană în cadrul exercițiului financiar 2023 – 2027.

Acest centru se va adresa tuturor persoanelor din categoriile vulnerabile. Aici vor beneficia de servicii de asistență socială fără cazare.

Prin implementarea proiectului se va urmări: prevenirea instituționalizării, excluziunii, izolării și marginalizării sociale, îmbunătățirea condițiilor de viață, facilitarea menținerii în societate și promovarea egalității de șanse și a nediscriminării prin asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități la toate serviciile create.

În continuare doresc să vă prezint și celelalte proiecte sociale derulate de Primăria Techirghiol prin Direcția de Asistență Socială:

  1.  Acordarea de tichete sociale de Paște și Crăciun persoanelor defavorizate din Techirghiol;
  2. Acordarea trusoului pentru nou născuți;
  3. Acordarea unui sprijin financiar pentru tinerii căsătoriți;
  4. Derularea proiectului „O șansă la educație, o șansă la o viață mai bună”, prin care se acordă o masă caldă la Parohia Sfântul Ilie copiilor care provind din familii defavorizate, cu condiția de a merge la școală;
  5. Acordarea de sprijin financiar copiiilor cu probleme speciale” a transmis Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol.
Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233