dobroge.tv

Live

Oraşul Constanţa poate intra în scenariul roşu - incidenţa cazurilor a ajuns la 3,50! 375 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore

Oraşul Constanţa poate intra în scenariul roşu - incidenţa cazurilor a ajuns la 3,50! 375 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore
02 noiembrie 2020
Publicitate

Municipiul Constanţa poate intra în scenariul roşu după ce astăzi incidenţa cazurilor a depăşit 3 la mia de locuitori, fiind de 3,50. Doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 375 de noi cazuri de coronavirus.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a precizat că va convoca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a decide care sunt noile măsuri care se impun. Prefectul a mai anunţat că a cerut autorităţilor competente o intensificare a controalelor pentru a vedea dacă populația respectă măsurile. În primă fază se va aplica un avertisment, iar apoi amendă.

Reamintim că localitatea Ovidiu din județul Constanța a intrat în scenariul roşu după ce a depășit incidența de trei cazuri la mia de locuitori. Printre măsurile impuse sunt:

  • obligaţia purtării măştii de protecţie în toate spațiile publice, astfel încât să acopere nasul şi gura. Este permisă înlăturarea acesteia, pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi, în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 m de alte persoane;
  • organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;
  • organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă;
  • organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
  • activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi;
  • în situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi mai sus este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

DSP recomandă limitarea activităţilor operatorilor economici

DSP Constanţa anunţă că anchetele epidemiologice sunt încă în desfăşurare. Ele vor stabili dacă numărul mare de cazuri înregistrat azi la nivelul judeţului Constanţa are la bază, în primul rând, apariţia unor noi focare sau este vorba despre o transmitere comunitară extinsă.

 „În ceea ce priveşte rata de 3.5/1.000 de locuitori în municipiul Constanţa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă este cel care va constata depăşirea pragului de 3/1.000 locuitori. Măsurile cuprinse în Anexa 4, prevăzută în Hotărârea CJSU nr. 51 din 26.10.2020 vor intra în vigoare de îndată prin efectul legii. Important de precizat este că şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va avea la bază o analiză epidemiologică efectuată de DSP Constanţa, care va determina ce măsuri se vor lua, exact, în cazul unităţilor de învăţământ din municipiul Constanţa. Până la definitivarea analizei, cursurile în unităţile de învăţământ din municipiul Constanţa se vor desfăşura, în continuare, după scenariul 2 de funcţionare, cu excepţia celor care deja se află în scenariul 3, ca urmare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, spun reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică recomandă pentru municipiul Constanţa şi alte localităţi, limitarea activităţilor operatorilor economici.


Peste 4.000 de cazuri la nivel naţional

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, fiind făcute 10.566 de teste. De asemenea, au fost înregistrate 86 de decese şi 916 pacienţi internaţi la ATI.

”Până astăzi, 2 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 177.361 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, relevă datele transmise luni.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în Bucureşti de 3.91. Cel mai mare nivel este în Sălaj - 5,17, urmat de Cluj,- 4,98, Alba - 4,46, Timiş - 4,36, Sibiu - 4,04.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 820 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 7.153 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 01.11.2020 (10:00) – 02.11.2020 (10:00) au fost raportate 86 decese (48 bărbaţi şi 38 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dolj, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 29 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 33 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 19 decese la categoria de peste 80 de ani.

80 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 3 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 3 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.702. Dintre acestea, 916 sunt internate la ATI.

Sursă foto: albapesurse.ro

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233