dobroge.tv

Live

Student la medicină în vreme de pandemie

03 noiembrie 2020
Publicitate

Pandemia de covid a schimbat viețile tuturor. Cursurile universităților s-au mutat online, iar studenții au fost nevoiți să se adapteze. Cel mai drastic au simțit schimbarea studenții facultăților cu profil medical.

Cristian și prietenul lui, Angel, au terminat anul acesta Facultatea de Medicină. Faptul că ultimul an s-a desfăşurat în condiții speciale nu i-a împiedicat pe cei doi să se concentreze pe studiu.

„Încercăm zi de zi să depăşim limitele şi să asimilăm cât mai multe informaţii, să recapitulăm, să facem şi grile, să fixăm noțiunile învățate”

„Ultimul an s-a axat mai mult pe învățare pentru rezidenţiat, mai ales că am avut mai mult timp liber, din păcate nu am putut finaliza toate stagiile pe care trebuia să le facem în anul 6”.

Deoarece au terminat facultatea în acest an, sunt prima generație de studenți care vor susține examenul de rezidențiat în vreme de pandemie.

Și viața pe care tineriii o aveau în afara orelor de curs s-a schimbat. Studenții au redus cât se poate de mult contactul cu colegii lor, din motive de siguranță.

Până la intrarea în scenariul roșu, facultățile cu profil medical au funcționat în scenariul hibrid. Din cauza numărului mare de infectări, însă, timp de două săptămâni, activitățile didactice se vor desfășura exclusiv online.

Studenții care au absolvit în acest an Facultatea de Medicină vor susține examenul de rezidențiat pe 15 noiembrie. Examenul se va desfățura în condiții de maximă siguranță, cu respectarea tuturor normelor impuse de pandemie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233