dobroge.tv

Live

CORONAVIRUS CONSTANŢA

Situaţie alarmantă: oraşul Constanţa şi alte localităţi din judeţ riscă carantina - INCIDENŢA CAZURILOR ÎN FIECARE LOCALITATE

Situaţie alarmantă: oraşul Constanţa şi alte localităţi din judeţ riscă carantina - INCIDENŢA CAZURILOR ÎN FIECARE LOCALITATE
09 noiembrie 2020
Publicitate

Situaţie tot mai îngrijorătoare la Constanţa. Astăzi, judeţul a înregistrat un nou record al numărului de cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, s-au înregistrat 578 de noi îmbolnăviri în ultima zi.

Totodată, conform Prefecturii Constanţa, luni, 9 noiembrie, indicele pe municipiul Constanţa este de 5,45/1.000 de locuitori, iar pe întreg judeţul este de 3,67/1.000 de locuitori.

3.240 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, la nivel naţional

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat astăzi 3.240 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 130 de decese,inclusiv o fetiţă de 4 ani din Iaşi, cu boli asociate. La ATI sunt internaţi 1.076 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

În intervalul 08.11.2020 (10:00) – 09.11.2020 (10:00) au fost raportate 130 de decese (72 bărbaţi şi 58 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 2 decese la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 24 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 45 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 26 decese la categoria de peste 80 de ani. 127 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar 3 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi. În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.688. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 3.488.090 de teste. Dintre acestea, 11.445 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.286 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 4.159 la cerere.

Graficul evoluției pandemiei în România, pe județe

Situația este critică în patru județe unde incidența este mai mare de 6, potrivit informării oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică. În București, incidența cumulată a infectărilor în ultimele 14 zile este 5,14. În patru județe, potrivit raportărilor oficiale, incidența este mai mare de 6, cea mai mare fiind în Sibiu. Acestea sunt Cluj - 6,34, Sălaj - 6,59, Sibiu - 6,6 și Timiș - 6,25. Peste 5, este incidența și în Alba - 5,47, Bihor - 5,52. Niciun județ nu mai are incidența mai mică de 1.Astfel, București și 18 județe au incidență peste 3, care le trece în scenariul roșu privind măsurile de prevenție.


Municipiul Constanţa ar putea intra în carantină

În județul Constanța s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 17,2% din cazurile de coronavirus din toată România! Este vorba despre 578 de cazuri, din totalul de 3.240.

„Rata pe municipiul Constanța este de 5,45 cazuri la mia de locuitori, iar pe județ de 3,67”,au transmis reprezentanții Prefecturii Constanța.

Situaţie este îngrijorătoare cu cât numărul de cazuri de coronavirus cresc în tot mai multe localităţi din judeţ. Oraşul Ovidiu este în carantină după ce incidenţa a ajuns la 7,70 la mia de locuitori. Valorile au crescut şi în localităţile Mihail Kogălniceanu, unde incidenţa este de 5,78 şi Agigea, cu 5,74. La Valu lui Traian, incidenţa este de 4, 43.

De asemenea, în mai multe localităţi, s-a depăşit pragul de 1,5 cazuri/mia de locuitori: Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Eforie, Năvodari, Negru Vodă, Techirghiol, Hârşova, Albeşti, Ciocârlia, Cogealac, Corbu, Costineşti, Cumpăna, Dumbrăveni, Grădina, Istria, Lumina, Mihai Viteazu, Mircea Vodă.

Oraşul Ovidiu se află în carantină

Orașul Ovidiu a intrat în carantină din weekend, în urma unui ordin semnat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed ARAFAT. Măsura a fost luată în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică.

Mai multe detalii: Raed Arafat a semnat ordinul: localitatea Ovidiu a intrat în carantină parţială! Cine are voie să intre şi să iasă din oraş - RUTE OCOLITOARE

Rutele ocolitoare care pot fi folosite de conducătorii auto sunt Autostrada A4 și Constanța – DC86 – Năvodari – DJ226 – Lumina. De asemenea, traficul va fi deviat, după cum urmează:

• dinspre Constanța către Ovidiu, pe DN 2A, la sensul giratoriu de la intrarea în orașul Ovidiu, zona Cartier Sud;
• dinspre Constanța către orașul Ovidiu, pe DN 3C (varianta Ovidiu), în zona Academiei Hagi;
• dinspre localitatea Mihail Kogălniceanu către orașul Ovidiu, pe DN 2A, la sensul giratoriu de la intersecție cu Autostrada A4;
• dinspre localitatea Nazarcea către orașul Ovidiu, pe DJ 228A, la sensul giratoriu de la intrarea din orașul Ovidiu;
• dinspre localitatea Poiana, se va permite tranzitul, cu interzicerea opririi, pe DN 3C, către Constanța și pe DN 3C, către localitatea Lumina, prin sensul giratoriu cu Autostrada A4.

De asemenea, se permite tranzitul prin oraș al vehiculelor care deservesc transportul în comun, cu condiția ca acestea să oprească doar în stațiile special amenajate.

România se află, începând de astăzi, în carantină parţială

De astăzi, România este în carantină parţială pentru următoarele 30 de zile. Astfel, masca devine obligatorie în toate spaţiile publice, iar circulația pe timp de noapte nu va mai fi permisă între orele 23:00 și 5:00 decât din motive bine întemeiate și cu o declarație pe proprie răspundere. De asemenea, toate școlile din țară sunt în sistem online, iar angajaţii de la stat sau din firmele private trec în telemuncă sau, dacă acest lucru nu este posibil, angajaţii vor fi împărţiţi în grupe, al căror program de lucru va fi decalat cu o oră.

De asemenea, piețele agroalimentare acoperite, în sistem „hală”, vor fi închise, iar programul magazinelor se încheie la ora 21:00. Excepție fac unitățile farmaceutice, benzinăriile și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, care își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară. Se închid, de asemenea, terasele care au pereți pentru „izolare termică”, iar restaurantele rămân închise în continuare. Polițiștii pregătesc amenzi cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei pentru cei care nu se conformează restricțiilor.Se interzic petrecerile, mai precis „desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private”.

Mai multe detalii: De astăzi, românii trebuie să respecte noile măsuri anti-COVID: masca este obligatorie, carantină pe timp de noapte, pieţe închise - LISTA TUTUROR RESTRICŢIILOR

Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233