dobroge.tv

Live

Pavelele din centrul istoric au devenit… istorie

02 septembrie 2020
Publicitate

Pe lista destinaţiilor preferate pentru o plimbare pe jos prin oraș este centrul istoric. Promenada este zilnic vizitată de sute de constănțeni și turiști. Plimbarea poate fi anevoioasă pe alocuri din cauza pavelelor deteriorate. Și șoferii sunt nemulțumiți de felul în care dalele se mișcă la trecerea mașinilor. Ei spun că materialele folosite nu sunt calitative, iar lucrările au fost făcute de mântuială.

Centrul vechi are pavele deteriorate ori gropi formate în asfalt. La trecerea mașinilor, acestea se zgâlțâie și fac zgomot la fiecare mișcare. Trecătorii sunt nemulțumiți de felul cum arată toată zona. Ei fac comparație cu alte orașe, din țară și din Europa. 

 Un cetățean ne-a declarat: "Centrul istoric arată deplorabil. Păi nu se compară. Nu există element de comparație. Centrul istoric din Craiova este o minunăție. La noi e o porcărie. În Olanda dacă o să vedeți pavaje, sunt făcute de ani și ani de zile. Sunt de parcă au fost montate ieri, deși ele cred că au zeci de ani." 

 Proiectul de reabilitare şi modernizare a zonei s-a finalizat în 2014 și a fost realizat de mântuială, spun oamenii, efectele văzându-se în degradarea vizibilă a zonelor renovate, într-un timp relativ scurt. 

Oamenii spun că lucrările de pavare a zonei au fost prost executate. Ei se plâng că dalele sunt fie denivelate, fie ciobite, fie sparte. Uneori, ele lipsesc cu desăvârșire.

 În trecut, Piața Ovidiu purta numele de Piața Independenței, iar de-a lungul timpului, a fost locul la care s-au raportat o serie de oameni de cultură, istorici și artiști. La tot pasul întâlnești vestigii ale cetății antice, dar și clădiri care odinioară erau mândria comunității. Astăzi, multe dintre acestea se află, din păcate, într-o stare avansată de degradare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233