dobroge.tv

Live

Constanţa, oraş gri: spaţiile verzi dispar, în timp ce răsar blocuri ca ciupercile după ploaie

19 septembrie 2020
Publicitate

În ciuda faptului că orașul de la malul mării are privilegiul spațiilor deschise, largi, locuitorii lui se simt sufocați. Spaţiile verzi din Constanţa dispar încet, dar sigur. În curând, constănţenii nu vor mai avea petic de verdeaţă din cauza betoanelor.

Poziționarea la malul mării ar trebui să-i confere Constanței o sursă de aer proaspăt. Contrar așteptărilor, locuitorii se simt sufocați de betoane, praf și gunoaie. Se simte acut nevoia unor zone de recreere, în care aceștia să poată respira aer curat.

“Ne sufocă. Ne sufocăm, efectiv. Când dă căldura, n-ai unde să te duci, să te relaxezi, să respiri un aer curat, să fie liniște. Peste tot unde se vede un loc liber se face câte un zgârie-nor, câte ceva. Efectiv ne sufocăm. Avem nevoie să respirăm un aer curat în Constanța asta, copiii să se joace, să alerge. Nu se poate. Chiar e urât”, a spus un locuitor din Constanţa.

Oriunde e un teren cât de mic, răsar blocuri ca ciupercile după ploaie. Chiar și spațiile dintre blocurile mai vechi devin șantiere de construcții, în loc să fie transformate în zone verzi.

“Spațiile verzi lipsesc. S-au făcut blocuri, s-au făcut vile, s-au făcut peste tot. Unde a fost loc liber, s-a făcut casă peste casă”, a spus alt constănţean.

În schimb, parcurile se transformă în terenuri virane cu o viteză îngrijorătoare. Prea puține la număr, par a fi uitate de autorități.

“Eu locuiesc în cartierul Poarta 6. Există un parc destul de mic, celelalte s-au desființat. Și să-mi iau copilul să-l aduc în Tăbăcăriei unde ar fi ok, nu putem să stăm din cauza mirosului din parc. Lacul este sub orice critică și mizerie în general”, a spus o mămică.

Constanța este al 5-lea oraș ca număr de locuitori, iar în sezonul estival, afluența de turiști constituie un motiv în plus ca oamenii să își dorească în fiecare cartier oaze de verdeață. Până când dorința constănțenilor se va îndeplini, aceștia continuă să locuiască într-un oraș gri, înconjurați de betoane și mizerie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233