dobroge.tv

Live

Oraș ''european'' cu gunoaie la tot pasul

24 septembrie 2020
Publicitate

Gunoaie, lipsă de bun simț și nepăsare. Cam așa putem vorbi, din păcate, despre majoritatea cartierelor din orașul nostru. Zona Tic-Tac din Constanța nu face excepție. Chiar lângă un liceu și o școală postliceală, deșeurile sunt fie aruncate la întâmplare, fie luate de vânt sau de pescăruși din ghene. Oamenii sunt nemulțumiți și spun că ar trebui să se ia măsuri.

Ambalaje, PET-uri, chiar și încălțăminte. De toate acestea au parte constănțenii care locuiesc în zona Tic-Tac din Constanța, mai exact în blocurile din vecinătatea Liceului „Călinescu” și a Școlii Postliceale „Hipocrate”. Printre zonele ce ar fi trebuit să fie verzi se găsesc gunoaie de tot felul, aruncate la întâmplare ori purtate de vânt sau pescăruși.

Mulți sunt certați cu bunul-simț. Este adevărul pe care îl constată locatarii, care spun că unii oameni nu aruncă gunoiul menajer în spațiile special amenajate. Din această cauză, zona a ajuns să arate deplorabil. Părinții și bunicii se tem pentru cei mici, care ar putea să se îmbolnăvească din cauza mizeriei. Mai ales că zona este tranzitată de elevi.

Însă, dincolo de lipsa celor 7 ani de acasă a unor persoane, constănțenii care locuiesc în zonă arată cu degetul și către autorități. Ar trebui și ar putea, sunt de părere oamenii, să ia măsuri pentru ca spațiile să arate decent.

Oamenii care locuiesc în blocurile din zona Tic-Tac spun că au și vecini responsabili, care fac singuri curățenie și încearcă să mențină curățenia. Cum nu este suficient, au speranța că autoritățile vor interveni. Pe lângă igienizare și intervenții în echipamente ori la ghene, o soluție ar fi și sancțiunile. Cetățenii care aruncă deșeuri pe spațiul public riscă amenzi de până la 800 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233