dobroge.tv

Live

Focar de infecție lângă o grădiniţă din Constanţa

24 septembrie 2020
Publicitate

Saci cu deșeuri menajere, resturi alimentare, pet-uri, ambalaje, buruieni și crengi uscate. Nu este descrierea unei gropi de gunoi, ci a unor spații cu care dau nas în nas, zilnic, zeci de copii. Ba mai mult, pe lângă focarul de infecție creat, există un real pericol de accidentare. O clădire pe lângă trec elevii este lăsată în paragină de ani de zile.

Copiii de la o grădiniță și o școală din cartierul Coiciu au parte de un peisaj dezolant. Gunoaiele îi așteaptă în fiecare zi pe micuți să vină la ore. Părinții sunt revoltați de mediul cu care iau zilnic contact copiii lor.

Clădirea a făcut parte din filiala Bibliotecii Județene și este pe lista autorităților de a fi reabilitată. Proiectul a fost votat în luna aprilie, iar de atunci și până astăzi, nu s-a demarat nicio lucrare de renovare. Trecătorii se tem pentru siguranța lor și a copiilor care merg pe lângă ea.

Pentru siguranța copiilor se teme și conducerea grădiniței din cartier, al cărei loc de joacă este lipit de unul dintre pereții dezafectați ai fostei biblioteci. Directorul insituției spune că la un moment dat s-a confruntat cu geamuri sparte și căzute în curtea grădiniței.

Singurele măsuri care s-au luat până la momentul de față, au fost montarea unor panouri pe lungimea clădirii, care zboară în bătaia vântului.

Până când zona va fi igienizată corespunzător și clădirea reabilitată, școlarii și preșcolarii vor continua să se joace pe lângă gunoaie, în pericol constant de infectare și accidentare.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233