Live

Focar de infecție la periferia Constanţei

Printre munțí de gunoi - așa trăiesc sute de locuitori ai unui cartier de la periferia orașului. Oamenii nu au pubele de gunoi, iar străzile au fost invadate de resturi menajere. Oamenii trăiesc zi de zi cu teama că ar putea lua vreo boală, din cauza focarului de infecție dintre casele lor.

publicat pe 26 septembrie 2020
Roxana Dumitrică

Imaginea dezolantă a cartierului Palas îi lovește pe oameni încă de la intrarea de pe autostradă. Pe marginea drumului zac gunoaiele, iar peisajul amintește de o ghenă de gunoi, nicidecum de un oraș turistic.

Între case, situația este și mai dramatică. Din lipsă de pubele, oamenii aruncă gunoiul pe stradă. Locul a devenit un focar de infecție, spre disperarea celor care stau în zonă.

Oamenii au depus numeroase sesizări la Primărie ca și la ei în cartier să existe niste banale tomberoane, dar cererea lor a rămas fără răspuns.

Cei care stau s-au resemnat și au învățat să trăiască printre mormanele de gunoi. Oamenilor nu le rămâne decât speranța că la un moment dat vor avea unde să-și arunce deșeurile și nu vor mai risca să se îmbolnăvească de fiecare dată când ies din casă.

29 septembrie 2020 - 20:46
Enc inl
Adevărat eu stau următoarea stradă și e jale cu mirosul să se facă țarcuri pentru tomberoane. I e o data vinerea și ridica gunoiul sa vina mai des. Când plătim taxa de habitat ne iau imediat bani
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233