Live

România cumpără tot mai multe mașini eco.

În plină pandemie, vânzările de autoturisme ecologice au crescut cu 4,6% în primele patru luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2019. Numai în luna aprilie s-au vândut 247 de mașini „verzi”. Datele au fost oferite de Asociației Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme.

Ponderea autoturismelor electrice şi hibrid a ajuns la 5,7%, peste nivelul din intervalul similar al anului trecut, când aceasta era de 4%. Din ianuarie până în aprilie 2020 au fost cumpărate 1.822 de autoturisme ecologice, mai multe cu 4,6%, comparativ cu primele patru luni din anul precedent, perioadă în care s-au înregistrat 1.742 de achiziții. „În acest context, cu un început favorabil, este de așteptat ca în acest an, achizițiile de autoturisme „verzi” să înregistreze volume semnificativ mai mari decât cele din anul anterior, acestea fiind, în mare măsură, stimulate de Programului Rabla Plus. Programul a avut o contribuție importantă la creșterea semnificativă a vânzărilor de autoturisme electrice în perioada derulării primului program multianual 2017-2019 și care, și în acest început de an 2020, are un impact favorabil, odată cu demararea unui nou program multianual pentru perioada 2020 – 2025.”, au declarat reprezentanții APIA Datele centralizate de APIA evidenţiază faptul că majoritatea autoturismelor prietenoase cu mediul sunt hibride – respectiv 1.335 de unităţi, în scădere cu 4,2%, în comparaţie cu perioada ianuarie – aprilie 2019. „Deşi după primele 4 luni din 2020, piaţa auto este în scădere puternică, această categorie de autoturisme, înregistrează un volum în creştere totală de 7,2%, comparativ cu primul trimestru al anului trecut. Pe subcategorii, consemnăm o creştere importantă de 27,7% la autoturismele full electrice şi una mult mai consistentă, de 75%, la cele plug-in. ″, se arată în analiza APIA. Potrivit statistici efectuate de APIA, la nivelul lunii aprilie, s-au vândut 247 de autoturisme „verzi”, în scădere cu 21,8%, comparativ cu luna aprilie a anului anterior, când s-au comercializat 316 unităţi. O altă analiză de interes este și evoluția autoturismelor cu tracțiune integrală (4x4). După 4 luni din 2020, acestea reprezintă 24,4% din totalul achizițiilor realizate în acest an.

Etichete:   masini eco romania crestere

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233