Live

Studenții constănţeni cer reducerea taxei de școlarizare

Studenții constănțeni sunt nemulțumiți că trebuie să plătească taxa de școlarizare integral, chiar și în contextul pandemiei de coronavirus. Aceștia cer reducerea taxei în condițiile în care anul universitar se va desfășura, în cea mai mare parte, în fața ecranelor.
Publicat pe 23 noiembrie 2020

Raluca este studentă în anul al III-lea la Facultatea de Științe Economice. Și-ar dori ca taxa anuală de studii să se reducă în condițiile pandemiei de coronavirus. Spune că şcolarizarea online nu justifică taxele cerute: "Sunt studentă la Universitatea Ovidius, la Facultatea de Științe Economice. Într-adevăr, este o perioadă mai grea pentru toată lumea, iar reducerea taxei de școlarizare ar fi mai mult decât binevenită. Nu înțeleg de ce noi trebuie să achităm taxa integral, având în vedere că majoritatea dintre noi facem cursurile online. Cât despre salubrizarea incintelor, nu cred că este necesară, iar costurile de întreținere cum ar fi apa și curentul, nu există".

Opinia Ralucăi este împărtășită și de alți studenți. Aceștia își doresc să fie sprijiniți într-o oarecare măsură, mai ales că în această perioadă multe familii întâmpină dificultăți financiare.

Taxele de școlarizare diferă în funcție de facultatea aleasă. Studenții români care vor să studieze în Constanța, scot din buzunar între 2800 și 7000 lei pe an, pentru programele de licență.

Pe de altă parte, reprezentanții universității spun că fac eforturi să mențină aceleași sume ca până acum și explică de ce această taxă nu se poate reduce.

"În momentul de față, Universitatea Ovidius încearcă să păstreze taxele la același nivel ca în ceilalți ani. Noi spre deosebire de alte centre universitare, nu am mărit taxele în ultimii ani. Vreau să fac o precizare. Predarea online nu înseamnă neapărat cheltuieli mai mici. Pe de-o parte, logistica pe care trebuie s-o asigurăm pentru desfășurarea cursurilor și seminariilor în mediul online implică cheltuieli uneori chiar mai mari, iar pe de altă parte, ceheltuielile uzuale legate de salarii, de utilități, de întreținerea clădirilor sunt într-o mare măsură aceleași", a declarat Valentin Vanghelescu, purtător de cuvânt Universitatea Ovidius.

Studenții constănțeni nu sunt singurii nemulțumiți în legătură cu taxele mari pentru studii. În alte centre universitare din țară, s-au majorat taxele de școlarizare în plină pandemie. Acțiunea a venit la pachet cu o revoltă imediată a studenților.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANŢA. Aproape jumătate dintre elevi spun că şcoala online nu le satisface nevoile educaţionale

Consiliul Judeţean al Elevilor a iniŢiat un chestionar cu privire la şcoala online, la care au răspuns peste 800 de...

CONSTANŢA. Se schimbă directorii în mai multe şcoli. În trei unităţi de învăţământ s-au constatat deficiențe manageriale

Inspectoratul Școlar Județean Constanţa a anunţat că nouă directori de școli din Constanța au renunțat la...

ŞCOALA ONLINE. Elevii şi profesorii ar putea fi chemaţi şi sâmbăta la şcoală. Profesorii vor fi plătiţi în plus

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat la Digi24 că vor fi stabilite nişte măsuri pentru a remedia...

65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate: soluțiile ministrului Educației

65.000 de elevi, de patru ori mai mult decât de obicei, se află în situaţia de a nu li se încheia mediile la...

Profesorii vor fi plătiți în plus dacă vor participa la recuperarea materiei pierdute de elevii care nu au avut acces la școala online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că cele mai recente raportări arată faptul că sute de mii de elevi...

Şcoala online, prelungită până pe 8 februarie. Ministrul Educaţiei: Se doreşte deschiderea şcolilor

De luni, elevii reîncep cursurile după vacanţa de iarnă, dar tot online. Comitetul Naţional pentru...

Ministrul Educației: Elevii vor începe semestrul al doilea în școli, iar materia va fi recuperată

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că s-a ajuns la un acord cu privire la redeschiderea școlilor,...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233