Live

Mesajul de încurajare al unei profesoare din Constanța, pentru elevii săi: „Dragul meu elev, nu lăsa garda jos și va fi bine!”

Mesajul de încurajare al unei profesoare din Constanța, pentru elevii săi: „Dragul meu elev, nu lăsa garda jos și va fi bine!”
Publicat pe 26 noiembrie 2020

O profesoară din Constanța a încercat să le explice, într-un mod inedit, elevilor săi cum este să fi „profesor la laptop”, cum „școala de acasă este tot școală” și cum profesorii știu atunci când elevii încearcă să copieze, însă nu dorește să-i judece, ci să-i ajute.

Prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, Alina Zugravul, profesor în cadrul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu din Constanţa încearcă să-și încurajeze elevii și să-i asigure că vor trece cu bine peste această perioadă grea și să-i motiveze să zâmbească mai des și să fie mai fericiți.

Dragul meu elev,

Stau în fața unui laptop pentru tine

Pentru că asta mi-e menirea, (sunt și plătită pentru asta ce-i drept, dar să știi c-am depus ceva efort până la primul salariu și încă ceva până la cel prezent). Și ce crezi? Nu m-a învățat nimeni să fiu profesor la laptop. Dar tu mă cunoști destul de bine și știi că mă adaptez la orice situație. M-am adaptat și încă ...foarte bine, zic eu și încă mai lucrez la asta. Am făcut și cursuri, o mulțime, pentru tine, pentru că am fost eu desemnată să-ți fiu mentor în pandemie.

Nu te da bătut! Oricât de multe ori vei auzi că școala de acasă nu e școală, tu știi că ESTE. ..pentru că jumătate din școala ta o reprezint eu, nu clădirea, pentru că îți dai și tu silința să fie. Tu la școală mă așteptai pe mine pentru a te instrui dar mă poți vedea și auzi acasă la tine, în fiecare dimineață. Nu te pot lăsa să te joci cu colegii, dar o facem împreună deocamdată, chiar dacă doar virtual. Dacă vei înțelege că și asta e o școală, vei face față! Ți-am spus de multe ori că înveți pentru tine. Acum știi ce zic, nu? Eu nu-ți văd fițuica lipită de perete, nu-ți văd mereu pupilele urmărind rânduri ( nu mereu), nu-ți pot da autodictare, nu aud tot timpul tastele calculatorului la matematică, dar să știi că mi-e de ajuns să-ți văd chipul și să-ți aud glasul. Dacă înțelegi că eu nu sunt în fața ta pentru a te judeca ci pentru a te ajuta, vei folosi acest timp în favoarea ta.

Am și eu nevoie însă de ajutorul tău:

Arată-ți mereu chipul gingaș pentru a-mi da energie,

Zâmbește cum o făceai mereu la glumele mele,

Poți râde în hohote dacă vrei.

Și să știi că nu m-am apucat de practici oculte atunci când întreb " Ești aici cu noi?".

Poți fi cu gândul la clasă și în confortul de acasă. Știu că te mai enervează cei care se joacă prin preajma ta în cameră, dar asta-i situația...unii o fac și la școală , în clasă.

Bucură-te că nu trebuie să mai porți mască în timp ce scrii și nu te mai poți plânge că nu vezi fișa din cauza măștii sau că nu-ți poți sufla năsucul din cauza ei. Acum poți să bei câtă apă vrei fără să lipești sticla de mască, din neatenție. Poți respira și aer curat dacă deschizi larg fereastra. Hai, că nu este așa rău, nu?

Eu nu vreau să te prind pe picior greșit,

Vreau să te mențin în forma intelectuală de la școală,

Vreau să te ajut să îți formezi o cultură generală,

Dragul meu elev, nu lăsa garda jos și va fi bine!

Dar știi de ce mă pot plânge și mi-e mai tare dor? De îmbrățișări! Nu am învățat la niciun curs cum vom putea face asta și nici nu ne-a spus nimeni când, dar noi știm că va veni momentul și ne vom îmbrățișa. Pentru acel moment facem eforturi cu toții!

Sfidez distanța socială și îți trimit o îmbrățișare virtuală!

Cu dor, profesor la laptop, Alina Z”, este mesajul postat de Alina Zugravu pe pagina sa de Facebok

Mesajul profesoarei a devenit repede viral pe rețelele de socializare, generând mii de reacții și comentarii, atât pozitive, cât și negative.


Sursă foto: Facebook Alina Zugravu

10 ianuarie 2021 - 12:23
PlzHK
Drug information leaflet. What side effects can this medication cause? can you get viagra for sale in US. Actual news about pills. Get information here. [url=https://lycium.jp/huyet-thanh-chong-lao-hoa-da-la-gi/]All about drug.[/url] [url=http://dys17.com/?mod=document&uid=27&page_id=141#kboard-comments-27]All what you want to know about meds.[/url] [url=http://sajjanlahore.com/%da%a9%d8%a7%d9%84%d9%85/4727-2/#comment-8674]Everything information about medicines.[/url] e17811c
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANŢA. Aproape jumătate dintre elevi spun că şcoala online nu le satisface nevoile educaţionale

Consiliul Judeţean al Elevilor a iniŢiat un chestionar cu privire la şcoala online, la care au răspuns peste 800 de...

CONSTANŢA. Se schimbă directorii în mai multe şcoli. În trei unităţi de învăţământ s-au constatat deficiențe manageriale

Inspectoratul Școlar Județean Constanţa a anunţat că nouă directori de școli din Constanța au renunțat la...

ŞCOALA ONLINE. Elevii şi profesorii ar putea fi chemaţi şi sâmbăta la şcoală. Profesorii vor fi plătiţi în plus

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat la Digi24 că vor fi stabilite nişte măsuri pentru a remedia...

65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate: soluțiile ministrului Educației

65.000 de elevi, de patru ori mai mult decât de obicei, se află în situaţia de a nu li se încheia mediile la...

Profesorii vor fi plătiți în plus dacă vor participa la recuperarea materiei pierdute de elevii care nu au avut acces la școala online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că cele mai recente raportări arată faptul că sute de mii de elevi...

Şcoala online, prelungită până pe 8 februarie. Ministrul Educaţiei: Se doreşte deschiderea şcolilor

De luni, elevii reîncep cursurile după vacanţa de iarnă, dar tot online. Comitetul Naţional pentru...

Ministrul Educației: Elevii vor începe semestrul al doilea în școli, iar materia va fi recuperată

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că s-a ajuns la un acord cu privire la redeschiderea școlilor,...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233