65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate: soluțiile ministrului Educației
65.000 de elevi, de patru ori mai mult decât de obicei, se află în situaţia de a nu li se încheia mediile la învăţătură, transmite Ministerul Educației și Cercetării. De aceea, se ia în calcul inclusiv încheierea mediilor pentru semestrul I după începerea semestrului al II-lea, cu minimum două note.
„Conform datelor transmise de către unităţile şcolare, prin intermediul ISJ-urilor şi ISMB, se estimează că un număr de circa 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată, imposibilitatea de acces la resursele tehnologice fiind factorul principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc. Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situaţie era de aproximativ 15.000”, se arată în documentele Ministerului Educaţiei, transmite Adevărul.
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a organizat, luni, 11 ianuarie, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, tema principală fiind identificarea numărului de elevi aflaţi în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pentru semestrul I, precum şi măsurile ce se impun în această situaţie.
Măsurile necesare identificate de Ministerul Educației și Cercetării până la acest moment sunt:
- Desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al doilea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice.
- Prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al doilea.
- Posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.
Sursă foto: Mediafax
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Mai multe

CNSU permite continuarea studiilor cu prezenţă fizică la şcoală pentru elevii din anii terminali, chiar şi în localităţile din scenariul roşu
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, vineri seară, că este permisă continuarea...

CONSTANȚA. Universitatea „Ovidius” continuă demersurile pentru înființarea unui program nou de studii: Teologie islamică pastorală
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), a găzduit miercuri, 3 martie, o nouă întâlnire bilaterală pentru...

De la opțional, la obligatoriu: materia „Educație pentru sănătate” s-ar putea regăsi în orarele tuturor copiilor
Facem sau nu educație sexuală? Este un subiect care a fost dezbătut de nenumărate ori de guvernanți. Însă pentru...

Fără mască de protecție la orele de Sport în aer liber: măsura a fost propusă de Ministrul Educației și aprobată de oficialii din Sănătate
De trei săptămâni, așa se desfășoară ora de sport la două clase primare de la Școala 30 din oraș. Copiii...

Ministrul Educației consideră că elevii au nevoie de ore de educație sexuală
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii au nevoie de ore de educație sexuală în școli.„Cu...

Consiliul Naţional al Elevilor solicită publicarea, până în 5 martie, a procedurii de organizare şi a materiei aferente simulărilor naţionale
Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei să publice, până vineri, procedura de organizare...

Sorin Cîmpeanu: Vom insista ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă la şcoală şi în scenariul roşu
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat sâmbătă seară, 27 februarie, la Realitatea PLUS, că va propune ca...