Live

Constanţa are cu ce se mândri. Doi tineri, medaliaţi la multe concursuri de matematică şi informatică, admişi la Oxford

Constanţa are cu ce se mândri. Doi tineri, medaliaţi la multe concursuri de matematică şi informatică, admişi la Oxford
Publicat pe 17 ianuarie 2021

Cei doi tineri, elevi în clasa a XII-a, sunt medaliaţi la multe concursuri de matematică şi informatică. Acum au primit confirmarea valorii lor, fiind admişi la Universitatea din Oxford.

"Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Constanța se mândrește cu doi elevi, Vergelea Vlad-Ștefan și Pușcașu Răzvan – Ștefan, admiși la una dintre cele mai prestigioase universități din lume - University of Oxford. Ambii elevi pe parcursul anilor de liceu au participat la diverse olimpiade, concursuri, competiții naționale și internaționale de matematică și informatică, obținând performanțe de excepție, au adus în țară numeroase medalii și trofee naționale și internaționale.

Vergelea Vlad-Ștefan, un elev competitiv și fascinat de lumea cifrelor, a cunoscut provocările matematicii participând la diverse concursuri. Pasiunea pentru știința și tainele necunoscute ale matematicii i-au adus premii importante, astfel: la Mathematical Grammar School Cup Belgrad, 2017 – medalie de aur, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori – medalie de aur, 2018, la Formula of Unity / The Third millennium Math Olympiad – premiul I, 2018 și 2019, la Romanian Master of Mathematics – medalia de bronz, 2020, la Iranian Geometry Olympiad – medalii de aur, argint și bronz, la European Mathematical Cup – premiul II premiul I, la European Mathematical Cup - premiul II, la Olimpiada Națională de Matematică, până acum a obținut 2 medalii de aur, 2 medalii de argint, o medalie de bronz, premiul II și premiul ‘Victor Gioncu’ pentru originalitatea soluțiilor.

Viziunea și spiritul de inovator sunt calitățile care l-au influențat pe elevul nostru, Pușcașu Răzvan – Ștefan, pe parcursul anilor de liceu să participe la diverse concursuri și olimpiade naționale și internaționale de matematică și informatică unde a avut ocazia să pună în practică și în aplicare pasiunea pentru codare, cu scopul de a progresa continuu și să exceleze la materiile favorite. Cele mai importante premii obținute sunt: calificarea și participarea la categoria de studenți a probei de embedded developement, din cadrul concursului iTec, și totodată, a obținut premiul II la categoria de algoritmică, premiul III la concursul internațional de robotică Robo Challenge din București, unde a avut ocazia să învingă echipa Columbiei, medalii de aur la concursul internațional Infomatrix, la categoria lego sumo, cu un punctaj maxim la olimpiada de matematica organizată de mai multe universități de top din Rusia și Statele Unite, a obținut locul I, medalie de aur la concursul Stelele Matematicii. Până acum are strânse trei medalii de argint, două de bronz la olimpiada națională de matematică și trei medalii de argint la olimpiada națională de informatică, dar și zeci de concursuri online de informatică, precum Google Code Jam.

La baza acestor performanțe școlare extraordinare se află o muncă titanică și multe sacrificii. Puterea de muncă, răbdarea, susținerea și încurajările profesorilor, colegilor și familiei, mereu i-au însoțit în obținerea unui palmares impresionant de premii, medalii și trofee naționale și internaționale.

În fiecare an, elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică #Constanța, aduc rezultate spectaculoase #României ???????? la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale, iar noi, întreaga echipă a ICHC ne dorim decât să contribuim semnificativ pentru atingerea performanțelor elevilor noștri, deoarece ei sunt viitorul științei din Romania", se arată într-o postare pe Facebook a ICHC.

17 ianuarie 2021 - 14:25
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Sorin Cîmpeanu: Vom insista ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă la şcoală şi în scenariul roşu

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat sâmbătă seară, 27 februarie, la Realitatea PLUS, că va propune ca...

Consiliul Naţional al Elevilor nu este de acord ca cei din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă fizic la şcoală în scenariul roșu

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă ideea prezentată de Sorin Cîmpeanu de a impune obligativitatea elevilor...

Ministrul Educaţiei: Programa pentru examenele naţionale ar trebui să fie mult mai flexibilă pentru a putea fi adaptată aspirațiilor fiecărui elev

Programa pentru examenele naționale din 2021 (Evaluare Națională și Bacalaureat) a fost modificată, fiind...

Polițiștii constănțeni, discuții despre discriminare desfășurate în școli și centre de plasament

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Constanța au desfășurat în...

Programul „Școala după școală”, destinat elevilor care nu au putut participa la orele online: înscrierile se fac până pe 3 martie

Orele suplimentare nu sunt destinate tuturor elevilor, ci pot beneficia doar școlarii până în clasa a VIII-a...

Proiect informativ pentru tineri, lansat de echipa Constanța - Capitala Tineretului: podcast-uri despre educație financiară, juridică, bullying și educație sexuală

Echipa Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022 lansează amplul proiect de informare a tinerilor pe...

Modelele de subiecte pentru evaluarea națională și bacalaureat, inaccesibile pentru unii elevi

Aida este elevă în clasa a douăsprezecea. În curând va susține examenul maturității, pentru care s-a pregătit...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233