Live

Ore suplimentare pentru elevii care au pierdut cursuri din cauza Covid: profesorii ar putea primi 100 de lei pentru fiecare oră remedială

Orele suplimentare ar putea fi plătite. Ministrul Educației vrea să stimuleze financiar profesorii, ca materia la care elevii nu au avut acces în perioada pandemiei să fie recuperată. Sorin Câmpeanu crede că doar așa anul școlar mai poate fi salvat.

În anul pandemiei, învățământul a avut cel mai mult de suferit. Mulți elevi nu au avut cum să participe la cursurile online, iar ca anul să nu fie compromis în totalitate, ministrul Educației vine cu o soluție- ore recuperate plătite.

Un profesor ar putea primi 100 de lei pentru fiecare oră remedială, iar numărul mediu de ore ar trebui să fie de 5 ore pe săptămână.

Profesorii sunt de părere că un bun dascăl nu ar trebui să fie plătit suplimentar, mai ales că recuperările fac parte din fișa postului.

"În activitatea noastră intră și aceste obligații, de a recupera materia atunci când, din cauze obiective, .școala nu poate funcționa”, a declarat Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”.

Acest număr de ore nu este bătut în cuie. De exemplu, sunt situații în care elevii au asimilat mai bine ceea ce s-a predat online. Atunci, numărul va fi mai mic de 5 pe săptămână.

"În unitatea noastră nu cred că vom avea asemenea situaţii pentru că, din punct de vedere tehnic, toţi elevii au putut urma cursurile online, iar cazuri de scoatere din activitate pe o perioadă mai îndelungată de timp nu au fost", a precizat directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”.

Elevii cred că această măsură este foarte utilă, mai ales că la nivelul județului, sunt mulți copii care nu au avut acces la școala online.

"Orele remediale reprezintă o măsură extrem de utilă, mai ales pentru elevii care au de dat nişte examene naţionale în acest an şcolar, dar mai ales pentru elevii care nu au avut până acum acces la şcoala online fie din lipsa infrastucturii digitale, fie din lipsa conexiunii la internet. Noi suntem în legătură cu colegii noştri din județ şi în cadrul unui formular de consultare public, mai mult de jumătate ne-au spus că orele online nu le satisfac cu adevărat nevoile lor educaţionale la nivel individual", a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Elevilor Constanţa.

Acești bani vor putea fi alocați din fonduri europene nerambursabile și împrumuturi de de la Banca Mondială.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Proiect informativ pentru tineri, lansat de echipa Constanța - Capitala Tineretului: podcast-uri despre educație financiară, juridică, bullying și educație sexuală

Echipa Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022 lansează amplul proiect de informare a tinerilor pe...

Modelele de subiecte pentru evaluarea națională și bacalaureat, inaccesibile pentru unii elevi

Aida este elevă în clasa a douăsprezecea. În curând va susține examenul maturității, pentru care s-a pregătit...

Ministrul Educaţiei: Astăzi se va anunţa decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ

În cursul acestei zile va fi anunţată cel mai probabil decizia de organizare a centrelor prioritare pentru...

Noi controverse în sistemul educaţional: semestrele noului an școlar vor fi inegale. Părerile despre acest subiect sunt împărțite

Controversele nu par să părăsească nici anul școlar care urmează să vină. Acesta va începe, cel mai probabil,...

JUDEȚUL CONSTANȚA. 33 unități de învățământ își schimbă scenariul de funcționare: LISTA COMPLETĂ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat luni, 22 februarie, Hotărârea numărul 20, care prevede...

Protocolul de testare rapidă a fost trimis în școli și licee: elevii și profesorii din Constanța pot fi testați în sălile special amenajate

Protocolul de testare rapidă a elevilor a fost trimis de Ministerul Sănătății școlilor abia ieri, 18 februarie,...

JUDEȚUL CONSTANȚA. 27 unități de învățământ își schimbă scenariul de funcționare: LISTA COMPLETĂ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat vineri, 19 februarie, Hotărârea numărul 18, care prevede...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233