Live

Școlile din municipiul Constanța se redeschid, după scenariul galben: unitățile de învățământ au luat toate măsurile necesare

De luni, o parte dintre elevii constănțeni se vor întoarce în bănci. Mai exact, elevii claselor primare și cei din ani terminali vor reveni la școală conform scenariului galben. Decizia este valabilă și pentru preșcolari. Unitățile de învățământ au luat toate măsurile și îi așteaptă cu drag pe elevi în bănci.

La Constanța, școala va începe în scenariul galben. Mai exact, elevii claselor a VIII-a și a XII-a, precum și elevii claselor primare se vor întoarce în bănci. De asemenea, și preșcolarii se vor întoarce la grădiniță.

Vestea este bună în special pentru părinții celor din clasele mici, care luni de zile au fost nevoiți să îi țină pe școlari în case.

Copilul are nevoie de socializare. Îi era dor de colegi, mai precis de colegul de bancă. Îi este dor de doamna. Ne bucurăm că încep școlile”, spune Maria Pârvu, părinte.

Elevii sunt încântați că se vor reîntoarce în bănci, însă își doresc să se simtă în siguranță. Pericolul încă nu a trecut și oricât de mare ar fi bucuria revederii cu colegii, copiii vor să știe că pot apela la ajutor specializat, în cazul în care situația o va cere.

Redeschiderea școlilor reprezintă o măsură dorită, atât de părinți cât și de către elevi și profesori însă, atunci când vorbim despre reîntoarcerea în bănci ar trebui să avem în vedere câteva aspecte foarte importante. În primul rând, cabinetele medicale din școli. Pentru că la momentul de față, cadrele medicale prezente în unitățile de învățământ sunt doar detașate de către DSP-uri și practic, nu au normă întreagă în școală. Motiv pentru care, se întâmplă ca elevii sau profesorii care au nevoie de asistență medicală să nu beneficieze de ea, tocmai pentru că respectivii medici sau asistenți nu sunt prezență în școală”, a declarat Silviu Morcan, președinte Consiliul Elevilor Constanța.---redeschiderea.....nu sunt prezenți în școală.

Și unitățile de învățământ s-au pregătit și îi așteaptă pe învățăcei. Măsurile de siguranță au fost luate, iar profesorii abia așteaptă să se întoarcă la catedră.

Școala este pregătită, așa cum am fost în tot acest interval în care activitatea a fost întreruptă. Toate circuitele de intrare și ieșire, conform regulilor impuse de autoritățile sanitare sunt deja existente, active. Spațiile școlare sunt pregătite. Toate stocurile de dezinfectant și toate materialele necesare sunt la îndemâna tuturor celor care le folosesc”, a declarat Loredana Tănase, director adjunct Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța.

De luni, copiii trebuie să se dezinfecteze la intrarea în clădire. Purtarea măștii va fi obligatorie. Din 2 noiembrie, toate școlile din Constanța au trecut în scenariul roșu, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANŢA. Rezultatele la simularea Evaluării Naţionale 2021: un singur 10 la Limba Română, 52 de elevi au luat 10 la Matematică

În perioada 29 -31 martie 2021, peste 4500 de elevi constănțeni de clasa a VIII-a au susținut probele de simulare...

Vaccinarea profesorilor ar putea fi o condiție pentru a preda fizic în sala de clasă: este varianta luată în calcul de ministrul Educației

Vaccinarea iscă iar controverse. Profesorii sunt nemulțumiți și nu sunt de acord cu obligativitatea imunizării....

Domnul Prof. John van der Oost a susținut Cursul inaugural al Seriei de Cursuri ale Rețelei Universităților de la Marea Neagră pe tema „creșterii albastre”

La data de 8 aprilie 2021, s-a desfășurat Cursul susținut de domnul Prof. John Van der Oost, intitulat „Sisteme...

O nouă serie de simulări pentru elevii de clasa VIII-a: aceștia au susținut proba la Limba și literatura română

Elevii constănțeni au trecut din nou prin emoțiile simulărilor. Miercuri dimineață, școlarii de clasa a VIII-a...

Ministerul Educaţiei va propune extinderea programului de ore remediale pe parcursul întregului an şcolar 2021-2022

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că programul de recuperare a cursurilor pierdute în perioada de...

Cîmpeanu: „Colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că vaccinarea este un act voluntar, dar și de...

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep cursurile online

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu vor reîncepe luni cursurile online ale semestrului al doilea.Pentru...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233