Live

Studenții Universității Ovidius din Constanța încep luni cursurile în scenariul hibrid

Unii la facultate, alții acasă în fața laptopului. Așa vor începe luni studenții Universității Ovidius semestrul al doilea. Cursurile se vor desfășura conform scenariului hibrid. Astfel că, vor continua online facultățile cu profil socio-uman, pe când tinerii de la medicină sau cei cu profil vocațional vor alterna participarea în mediul virtual cu mersul fizic la ore.
Publicat pe 18 februarie 2021

Alina este studentă în anul I la Chimie Medicală. Pentru ea, experiența studenției a început diferit față de așteptările pe care le avea. Pentru că este la profil medical, va ajunge în semestrul al doilea și în sălile de curs pentru orele de laborator.

Alina: Online a fost foarte greu deoarece unii profesori nu au destulă experiență în mediul online. Mi-e dor să mă întâlnesc cu colegii și ar fi mult mai ușor să învăț.

Reporter: Crezi că ai asimila mai multă informație fizic?

Alina: Da.

Pe lângă întâlnirile cu colegii, studenților le lipsesc și stagiile de practică, atât de importante pentru cei de la medicină. Deși au reușit să asimileze o mare parte din informațiile predate, tinerii își doresc să se întoarcă cu toții în săli de curs, amfiteatre și aule.

Sincer, îmi este atât de dor să mă revăd cu colegii, nu neapărat statul la cursuri, pentru că, să fim serioși, la cursuri mai sunt și momente în care te uiți la profesori și uiți unde ești. Dar eu făcând parte din atâtea asociații de voluntari, când râdeam și stăteam la sediu și țineam workshop-uri și proiecte și mergeam în școli și licee. Ceea ce a fost complicat a fost partea de stagii pe care nu le-am putut face fizic tocmai datorită situației internaționale, în special locale. Spre deosebire de alte centre universitare, unde au mai făcut stagii, noi nu am făcut deloc. Și medicina se face la patul pacientului”, spune Elena, studentă la Facultatea de Medicină.

Studenții își vor desfășura activitatea conform deciziei fiecărei facultăți.

Începând cu semestrul al doilea, facultățile din cadrul UOC, conform deciziilor care s-au luat la nivelul facultăților își vor desfășura activitățile didactice în două moduri. O parte dintre facultăți își vor desfășura activitățile didactice în regim mixt și aici mă refer la facultățile cu profil medical, vocațional sau ingineresc. Iar cele cu profil soci-uman își vor continua activitatea exclusiv online”, a declarat Valentin Vanghelescu, purtător de cuvânt Universitatea Ovidius Constanța.

Situația căminelor rămâne neschimbată. Camerele sunt ocupate de aceeași studenți care au fost repartizați în toamnă. Tinerii care au avut prioritate pentru ocuparea camerelor sunt cei care învață în format fizic.

Sediile facultăților sunt pregătite. Reprezentanții Universității spun că au fost luate măsurile igienico-sanitare necesare pentru ca toate cursurile care se vor ține în format fizic să se desfășoare în siguranță.

Se vor face trasee prestabilite, evident se vor lua măsuri în ceea ce privește orarul pentru a intra pe serii și să nu se întâlnească unii cu alții, se vor dezinfecta sălile de curs. Aplicăm măsurile care se aplicau și înainte pentru că noi la data de 1 octombrie, am avut trei săptămâni în care am reluat activitățile fizice în care am reluat activitățile fizice pe care le-am menționat anterior”, a mai declarat Valentin Vanghelescu, purtător de cuvânt Universitatea Ovidius Constanța.

Scenariul de funcționare se poate schimba oricând în funcție de evoluția situației epidemiologice. Astfel că, în cazul creșterii ratei de infectare la nivelul municipiului, activitatea fizică se va suspenda și se va reveni la formatul exclusiv online.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Sorin Cîmpeanu: Vom insista ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă la şcoală şi în scenariul roşu

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat sâmbătă seară, 27 februarie, la Realitatea PLUS, că va propune ca...

Consiliul Naţional al Elevilor nu este de acord ca cei din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă fizic la şcoală în scenariul roșu

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă ideea prezentată de Sorin Cîmpeanu de a impune obligativitatea elevilor...

Ministrul Educaţiei: Programa pentru examenele naţionale ar trebui să fie mult mai flexibilă pentru a putea fi adaptată aspirațiilor fiecărui elev

Programa pentru examenele naționale din 2021 (Evaluare Națională și Bacalaureat) a fost modificată, fiind...

Polițiștii constănțeni, discuții despre discriminare desfășurate în școli și centre de plasament

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Constanța au desfășurat în...

Programul „Școala după școală”, destinat elevilor care nu au putut participa la orele online: înscrierile se fac până pe 3 martie

Orele suplimentare nu sunt destinate tuturor elevilor, ci pot beneficia doar școlarii până în clasa a VIII-a...

Proiect informativ pentru tineri, lansat de echipa Constanța - Capitala Tineretului: podcast-uri despre educație financiară, juridică, bullying și educație sexuală

Echipa Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022 lansează amplul proiect de informare a tinerilor pe...

Modelele de subiecte pentru evaluarea națională și bacalaureat, inaccesibile pentru unii elevi

Aida este elevă în clasa a douăsprezecea. În curând va susține examenul maturității, pentru care s-a pregătit...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233