Live

Modelele de subiecte pentru evaluarea națională și bacalaureat, inaccesibile pentru unii elevi

Au fost publicate modelele de subiecte pentru evaluarea națională și bacalaureat. Elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor putea să-și facă „antrenamentul” cu ajutorul modelelor pentru disciplinele: limba română, matematică, chimie, fizică, anatomie, biologie, fizică, informatică, logică, geografie, psihologie, economie, filosofie, sociologie și istorie. Există, însă și probleme. Nu toți copiii au avut acces la internet, așadar materia din programă nu a fost parcursă, iar evaluarea va fi o problemă.

Aida este elevă în clasa a douăsprezecea. În curând va susține examenul maturității, pentru care s-a pregătit în toți acești ani.

Chiar le-am văzut, sunt ok”, spune Aida.

Deja s-a familiarizat cu subiectele și i se par accesibile, însă se gândește la colegii ei din medii defavorizate, care nu au avut acces la educație în lunile de pandemie.

Cu greu am reuși să parcurgem tot, dar o să încercăm cu meditații și suplimentar acasă. La școală sigur nu au terminat toți materia”, mai spune Aida.

La nivelul județului Constanța, aproape 7.000 de elevi nu au avut acces la internet pe parcursul desfășurării orelor online. Pentru aceștia, rezolvarea exercițiilor pentru examene va fi o problemă, având în vedere că nu au avut cum să participe la ore.

Reprezentanții elevilor fac apel la profesori și îi roagă să se gândească și la cei care nu au acces la internet. Ei propun variante ca toți școlarii să primească subiectele și să acopere materia pierdută în pandemie.

Sperăm ca până la urmă acestea vor fi cu adevărat de ajutor, mai ales pentru elevii care nu au avut parte de educație online și că Ministerul poate sau prin Inspectorat, ar putea să facă în așa fel încât aceste teste de antrenament să ajungă și la elevii unde nu există conexiune la internet. În format fizic, printate, date prin diriginte. Trebuie găsite metode pentru toți elevii”, a declarat Sabina Spătariu, reprezentant elevi.

Pe de altă parte, cadrele didactice spun că materia a fost oricum simplificată, tocmai pentru a nu exista inechități. Față de anii precedenți, temele pe care copiii trebuie să le parcurgă sunt mai puține.

După cum se știe, au fost eliminate unele dintre conținuturi. Practic, s-a mai redus din ceea ce aveau de pregătit elevii. Modelul sau felul în care sunt structurate subiectele este identic cu cel cu care ei erau obișnuiți înainte”, a declarat Loredana Tănase, director adjunct Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța.

Ultimele luni ale primului semestru s-au desfășurat online. Din 8 februarie, elevii constănțeni din anii terminali s-au reîntors în bănci.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Sorin Cîmpeanu: Vom insista ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă la şcoală şi în scenariul roşu

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat sâmbătă seară, 27 februarie, la Realitatea PLUS, că va propune ca...

Consiliul Naţional al Elevilor nu este de acord ca cei din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă fizic la şcoală în scenariul roșu

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă ideea prezentată de Sorin Cîmpeanu de a impune obligativitatea elevilor...

Ministrul Educaţiei: Programa pentru examenele naţionale ar trebui să fie mult mai flexibilă pentru a putea fi adaptată aspirațiilor fiecărui elev

Programa pentru examenele naționale din 2021 (Evaluare Națională și Bacalaureat) a fost modificată, fiind...

Polițiștii constănțeni, discuții despre discriminare desfășurate în școli și centre de plasament

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Constanța au desfășurat în...

Programul „Școala după școală”, destinat elevilor care nu au putut participa la orele online: înscrierile se fac până pe 3 martie

Orele suplimentare nu sunt destinate tuturor elevilor, ci pot beneficia doar școlarii până în clasa a VIII-a...

Proiect informativ pentru tineri, lansat de echipa Constanța - Capitala Tineretului: podcast-uri despre educație financiară, juridică, bullying și educație sexuală

Echipa Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022 lansează amplul proiect de informare a tinerilor pe...

Ministrul Educaţiei: Astăzi se va anunţa decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ

În cursul acestei zile va fi anunţată cel mai probabil decizia de organizare a centrelor prioritare pentru...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233