Live

O a doua sesiune pentru elevii cu febră

Evaluarea Națională va avea loc pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie. Însă în acest an, vor avea loc câteva schimbări. De exemplu, elevii de clasa a VIII-a care sunt izolați cu familia ori locuiesc într-un cartier sau oraș carantinat ori sunt descoperiți cu febră la intrarea în sala de examen, vor fi reprogramați la testările de pe 29 iunie. În cazul absolvenților de liceu, aceștia vor da Bacalaureatul în a doua sesiune din august.

publicat pe 29 mai 2020
Denisa APOSTOL

Examenele naționale vor avea loc fizic așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Concret, elevii de clasa a VIII-a vor susține testările începând din 15 iunie, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat. Concret, pentru elevii de clasa a VIII-a care nu vor putea susține Evaluarea Națională din diferite motive se va organiza o a doua sesiune.

Soluții au fost găsite și pentru absolvenții de liceu. O a doua sesiune va avea loc și în cazul Bacalaureatului. La fel ca si în anii trecuți. Elevii care în ziua Evaluării Naționale sau Bacalaureatului au o temperatură de peste 37,3 ar putea susține examenul fie într-o sală izolată, fie mai târziu. Aceasta este propunerea Monicăi Anisie, Ministrul Educației și a fost făcută înainte de declarațiile președintelui țării.

„Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen și să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”, a declarat Monica Anisie, Ministrul Educației.

Evaluare Națională va începe pe 15 iunie, cu proba la limba și literatura română. Pe 17 iunie elevii vor da testarea la Matematică, iar pe 22 iunie vor fi afișate și primele rezultate.

2-5 iunie – înscrierea elevilor
15 iunie – probă scrisă: Limba și literatura română
17 iunie – probă scrisă: Matematică
18 iunie – probă scrisă: Limba și literatura maternă
22 iunie – afișarea rezultatelor
22-23 iunie – depunerea contestațiilor
27 iunie – afișarea rezultatelor finale

Și în cazul elevilor de clasa a XII-a veștile sunt bune. Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se vor echivala conform metodologiei elaborate de Ministerul Educației și Cercetării.

Primele rezultate vor fi afișate pe 30 iunie și în aceeași zi se vor depune și contestațiile. Liceenii vor afla notele finale pe 5 iulie. Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului va avea loc în luna august.

Etichete:   examene elevi febra

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

A început înscrierea la liceu – care sunt preferinţele elevilor, la Constanţa

Elevii care au absolvit ciclul gimnazial vor putea completa, alături de părinți, fișele cu liceele pentru care optează. Cele mai căutate licee rămân și anul acesta Colegiul Național Mircea cel...

S-au afişat rezultatele la Bacalaureat - Constanţa are 3 elevi de nota 10!

Rezultatele la Bacalaureat 2020 au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Notele sunt afișate şi pe avizierele liceelor cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Astfel, la avizier, precum și pe...

Evaluare Națională 2020. Note mai mari după rezolvarea contestațiilor


Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2020, după soluționarea contestaţiilor, au fost afişate în această dimineață, pe evaluare.edu.ro și la avizierele școlilor urmând ca luni, 29 iunie,...

Limba română le-a dat bătăi de cap elevilor - cele mai tari perle la bacalaureat!

Limba română le-a dat bătăi de cap elevilor la bacalaureat. Ca în fiecare an, profesorii corectori găsesc nenumărate perle în foile scrise de acestia. Se pare că Literatura română a fost piatra de...

Educația sexuală în școli, un subiect tabu

Andreea este anul cinci la Facultatea de Medicină din Constanța.

Ea s-a implicat în numeroase proiecte și campanii de informare pe tema educației sexuale. Motivul principal este situatia alarmanta in care...

CONSTANŢA. Încep înscrierile pentru învăţământul dual – peste 100 de locuri disponibile pentru elevii care vor să înveţe o meserie

Înscrierile pentru anul școlar 2020-2021 încep luni, 29 iunie, și se vor desfășura până pe 3 iulie.

Fișele de opțiuni pentru învățământ profesional și dual vor fi completate de secretariatele...

BACALAUREAT 2020. Elevii constănţeni şi "sfântul cinci" la matematică: "Având în vedere la cât am învățat... cu voia Domnului"

Proba obligatorie a profilului și specializării de la Bacalaureat nu le-a dat mari bătăi de cap tinerilor. Cel puțin nu tuturor. Mulți elevi care au susținut proba la matematică la un liceul din Constanța au...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233